SPOILED NEWS

Θαύματα και λάθη

Χριστούλα Μητροπούλου

Όλα στη ζωή γύρω μας αποτελούν ένα θαύμα.

Ένα θαύμα είναι από μόνη της η ζωή μου που μας χαρίζεται για να τη ζούμε. Ζούμε για να απολαμβάνουμε. Ο καθένας το κάνει με τον τρόπο του. Όμως κανείς δεν χάνει. Αυτό που χάνουμε είναι οι μέρες που δεν ζούμε . Οι μέρες που κλεινόμαστε στον εαυτό μας και λυπημένοι λέμε γιατί να μας συμβαίνει αυτό. Γιατί ο άνθρωπος να είναι τόσο ευάλωτος και μπροστά στην πραγματική χαρά να βρίσκει την παραμικρή λεπτομέρεια που να τον επηρεάζει ψυχολογικά. Γιατί άραγε?

Τα πάντα γύρω μας σφύζουν από ζωή. Μια βόλτα στο πάρκο με έναν από τους ανθρώπους που αγαπάς ,πιασμένος χέρι χέρι κοιτώντας τις ομορφιές της φύσης, ακούγοντας την υπέροχη μελωδία των πουλιών και του αέρα που σε χτυπάει φιλικά στην πλάτη, απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα και τον ήλιο. Ένα βράδυ γύρω από τη φψωτιά στην παραλία με την παρέα σου παίζοντας κιθάρα και σιγοψιθυρίζοντας τα λόγια του αγαπημένου σου τραγουδιού. Η ζεστή ματιά του μωρού που κρατάς στην αγκαλιά σου και το σκανταλιάρικο βλέμμα του παιδιού που ζητάει την παρέα σου στο παιχνίδι. Μια ζεστή αγκαλιά εκεί που πάντα την χρειάζεσαι. Η ζωή χρειάζεται ειλικρένεια και όχι ανάλωση σε ανθρώπους που δεν το αξίζουν. Επικεντρώσου στις ωραίες στιγμές και στα άτομα που ξέρεις ότι ανά πάσα στιγμή θα είναι δίπλα σου, στην πρώτη τούμπα με το ποδήλατο, στο νοσοκομείο ,στον χωρισμό.

Και ότι κι αν συμβαίνει εσύ ψάξε το λόγο να χαμογελάς. Μόνο έτσι ζεις. Νιώσε την κάθε στιγμή και μην κάνεις την χάρη στους άλλους, τους επιτήδειους που έκαναν κάτι για να σε πληγώσουν. Μην ψάχνεις δικαιολογία για να στενοχωρηθείς , απλά πίστεψε στις δυνάμεις σου και έτσι μπορείς να κάνεις τα πάντα. Αν δεν στοχεύεις χάνεις τις μέρες, τα χρόνια, τη ζωή. Ζεις στον κόσμο που επέλεξες ο ίδιος και αν είσαι δυσαρεστημένος για αυτό τον τρόπο τον ξέρεις. Κοίτα στην καρδιά και στο μυαλό και κάνε ότι αυτά υπαγορεύουν και όχι ότι οι άλλοι ζητάνε από σένα. Χαμογέλα !

Δεν είχαν περάσει ούτε πέντε μέρες από τότε που επισημοποιήσαμε τη σχέση μας με τον Κ. και κόντευα να πάθω νευρικό κλονισμό. Τα τηλέφωνα δεν χτυπούσαν, αυτός εμφανίστηκε μόνο ένα βράδυ για να φέρει εις πέρας τις ανάγκες του και φυσικά ούτε λόγος για το αν κοιμόμαστε μαζί.

Ταξίδευε στον δικό του κόσμο, από την στιγμή που είδε πως πλέον υπάρχει κάτι δεδομένο στο οποίο μπορεί να πατάει! Και όσο σκέφτομαι τις θυσίες που έκανε για να με κερδίσει, τα χιλιόμετρα που έτρεχε κάθε μέρα για να με δει έστω λίγο, τα ρομαντικά δείπνα που μου είχε προσφέρει και τα τριαντάφυλλα που μου έστελνε κάθε εβδομάδα στη δουλειά.

Ο υποκριτικός του χαρακτήρας είχε διαπιστωθεί κάτι παρά πάνω από καταπληκτικός και απορώ πως εγώ δε μπόρεσα να το καταλάβω από την αρχή. Και μάλιστα αυτό το συνειδητοποίησα αρκετό καιρό αργότερα, καθώς πέρασα από κάποια στάδια.

Αρχικά τον έπαιρνα εγώ τηλέφωνα ,όχι για να του κάνω σκηνή που δεν με παίρνει απλά για να ακούσω τη φωνούλα του για λίγο, γιατί μου έλειπε πολύ. Όταν άρχισε να μου λέει δικαιολογίες του στυλ «μωρό μου δεν μπορώ να μιλήσω τώρα, έχω δουλειά, θα σε πάρω εγώ σε καμιά ωρίτσα » και τελικά δεν με έπαιρνε ποτέ περνούσα στη φάση που λες φτάνει ως εδώ ήταν ,δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω.

Μπορεί να μου έλειπε, να τον έβλεπα και να έλιωνα αλλά δεν άφηνα τίποτα απολύτως να φανεί. Και τότε άρχισα να μιλάω με έναν φίλο μου από παλιά , τον Ν. που είχαμε υπάρξει ζευγάρι αλλά χωρίσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και ειρηνικά.

Έτυχε να βγούμε και να συζητήσουμε για τις σχέσεις μας και τα προβλήματά μας. Τότε λοιπόν μου έβαλε την ιδέα να τον κάνουμε να ζηλέψει. Το κυριότερο που κράτησα ήταν πως ένα αγόρι δεν τον κρατάς με τη ζήλια , αλλά με την περιέργεια.

Μπορεί αυτό να πηγαίνει κόντρα στον χαρακτήρα σου που έχεις συνηθίσει να είναι αυθόρμητος , όμως μπορεί να φανεί σωτήριο στην διατήρηση της σχέσης σου. Δώσε σημάδια που ο σύντροφός σου θα θέλει να ανακαλύψει ώστε να σε γνωρίσει καλύτερα, να ανακαλύψει πτυχές σου που πιθανόν ούτε εσύ δεν γνωρίζεις.

Την επόμενη κιόλας μέρα ο Ν. άρχισε να μου στέλνει μηνύματα στο mail και λουλούδια στο σπίτι .Ο Κ. τότε άρχισε να αναρωτιέται καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που χτυπούσε το κινητό μου στις προσωπικές μας στιγμές. Δεν ήθελε να μου δείξει ότι ζηλεύει αλλά εγώ άρχισα να καταλαβαίνω μια μικρή αλλαγή στη διάθεσή του. Ένα βράδυ ξέσπασε και με ρώτησε τι γίνεται. Του απάντησα ήρεμα και ωραία ότι ό,τι κάνει κάνω. Οι συμπεριφορές του είχαν αντίκτυπο στις δικές μου και με έκαναν να βρω ωραιότερα πράγματα να κάνω τις μέρες που αυτός είχε τα πολύωρα meetings.

Και όταν με ρώτησε αν τον απατάω ,η απάντηση ήταν μία: « γιατί πιστεύεις πως ο τίτλος της δικής μας σχέσης είχε και περιεχόμενο?» Ο Κ. έγινε εξωφρενών ,δεν ήξερε τι να πει. Μα κλασικός άντρας που χάνει το δεδομένο του και τρελαίνεται. «Και όλα αυτά ότι ήσουν ερωτευμένη μαζί μου ήταν μπούρδες?»,με ρώτησε αγανακτισμένος. «Όχι μωρό, απλά ήμουν ερωτευμένη και με άλλον ταυτόχρονα αφού βαριόσουν να μου αφιερώσεις χρόνο εσύ. Α και τώρα μπορείς να φύγεις ,έχω κανονίσει να περάσει να με πάρει» . Η αναισθησία μου τον τρέλαινε ακόμα περισσότερο.

Έφυγε και έβαλα τα κλάματα. Ναι είχα πληγωθεί αλλά για μία φορά τουλάχιστον έμεινα στο ύψος και κράτησα την αξιοπρέπειά μου. Πήρα κλαίγοντας τον Ν. τηλέφωνο και αυτός έτρεξε να με δει. Ας μην τα πολυλογώ ,σήμερα κλείνουμε 3 χρόνια με τον Ν. και είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ. Ο Κ. με κυνήγησε αρκετά μετά τον χωρισμό μας. Αλλά είναι φυσικό. Εκτιμάς την αξία κάποιου μόνο όταν τον χάνεις. Ποτέ ωστόσο δεν μπήκα στην διαδικασία να ξαναπροσπαθήσω μαζί του. Όχι γιατί προτίμησα τον Ν. αλλά γιατί το γυαλί μια φορά αν σπάσει δεν ξανακολλάει .

Με τον Ν. ίσως τώρα που το ξανασκέφτομαι να ήταν η εξαίρεση του κανόνα. Σημασία έχει να προσπερνάς πράγματα που σε πληγώνουν και να πηγάζει η δύναμή σου μέσα από αυτά.

Γιατί οι άνθρωποι πολλές φορές άλλα λένε και άλλα κάνουν.

Μπορεί ένα και ένα να κάνουν δύο αλλά η πολυδιάστατη προσωπικότητα του ανθρώπου περιπλέκει πολύ τα πράγματα.

Και όσο αυθόρμητος και αν είσαι αξίζει να μπεις στο τρυπάκι των ρόλων μόνο και μόνο για να δεις τα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι και πόσο εύκολο είναι εμείς οι ίδιοι να γυρίζουμε τον τροχό…

Θέλεις να ψωνίσεις second hand; Έλα στο Style your life!

Style your life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: