SPOILED NEWS

1ος Σταθμός: Βενετία η παραμυθένια πόλη

dscn04911-300x257

Περιηγήσεις –ταξίδια και εικόνες δεμένες με σκέψεις –επιθυμίες –συναισθήματα –βιώματα…

Ευτυχισμένος είναι εκείνος που έκανε ένα μεγάλο ταξίδι σαν τον Οδυσσέα , μας λέει ο ποιητής .

Κίνηση –ζωντάνια – δράση –ενέργεια – αρωμα επικοινωνίας –άνθρωποι που διψούν να γνωρίσουν τις γειτονιές της γης αποτυπώνουν τη σφραγίδα τους σε μια ταξιδιωτική εμπειρία.

Και τα μεταφορικά μέσα –αυτοκίνητα – τρένα – αεροπλάνα – πλοία γίνονται οι κύριοι συντελεστές της πραγματοποίησης κάθε ταξιδιού , μακρινού ή κοντινού .

Και η γη , ένας (τεράστιος) ζωγραφικός πίνακας με χρωματιστές πινελιές , κόκκινες –κίτρινες- μαύρες- άσπρες.

Διαφορετικοί λαοί Ασιάτες , Αμερικάνοι , Αφρικανοί , Ευρωπαίοι , Κινέζοι , Ιάπωνες και πόσοι άλλοι προσπαθούν να κερδίσουν ένα κομμάτι ψωμί , τη ζωή τους δηλαδή , κάτω απο τον ήλιο .

Κάθε ταξίδι σου δίνει την ευκαιρία να γευτείς τη διαφορετικότητα κάθε τόπου , να αναζητήσεις τα μυστικά μονοπάτια της ιστορικής διαδρομής και να προσπαθήσεις να συνθέσεις μέσα σου τα διαφορετικά αυτά κομμάτια της παγκόσμιας κοινωνίας και να γνωρίσεις καλύτερα το δικός σου πρόσωπο ….

ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΡΧΙΖΕΙ …..

Ένας απο τους ελκυστικούς προορισμούς είναι η Βενετία .Μια πολιτεία βουτηγμένη στο παραμύθι , τη μαγεία , την ιστορία .

Μια πόλη που δείχνει να κολυμπά κυριολεκτικά στα νερά της Αδριατικής. Το ιστορικό της κέντρο , η πλατεία του Αγίου Μάρκου στην οποία δεσπόζουν η ομώνυμη εκκλησία , η υπέρλαμπρη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και το παλάτι των Δόγηδων της προσφέρουν μια γοητευτική μοναδικότητα.

Η γέφυρα των Στεναγμών , σήμερα τουριστικό αξιοθέατο , άλλοτε το σημείο απο το οποίο ακούγονταν οι τελευταία στεναγμοί απο τους καταδικασμένους σε φυλακή ή θανάτωση πριν αφήσουν το φως της μέρας και της ελευθερίας τους και γίνουν έγκλειστοι στις υπόγειες φυλακές του παλατιού .

Το μεγάλο κανάλι , που αγκαλιάζει την πόλη , γεμίζει απο γέφυρες , γόνδολες και πλοιάρια που σε μεταφέρουν απο την αρχή της πόλης , στην πλατεία του Αγίου Μάρκου , μέσα απο μια υπέροχη θαλάσσια διαδρομή , καθώς σου δίνει η ευκαιρία να θαυμάσεις κτίρια υπέρλαμπρης αρχιτεκτονικής.

Οι γόνδολες με τους γονδολιέρηδες , διασχίζουν τα αμέτρητα κανάλια της και σε καλούν σαγηνευτικά να σου προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για ένα ταξίδι ανάμεσα στην ιστορία και στο όνειρο .

Το Ελληνικό Κανάλι , όπως αποκαλείται ένα απο τα πολλά κανάλια της Βενετίας , αφήνει μια αύρα Ελληνικής ψυχής στο σύμπλεγμα της ιστορίας και μια σιωπηλή πέτρινη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου , ορθόδοξη , δέχεται τα προσκυνήματα όσων την επισκέπτονται . Υπάρχει και ένας άλλος κόσμος υπέροχος που τον ζεις καθώς διαλέγεις να φτάσεις στο ιστορικό κέντρο περπατώντας.

Δυο ώρες τουλάχιστον κάνεις διαδρομή κυριολεκτικά μέσα απο δαιδαλώδη μονοπάτια ζώντας τη μαγεία των καταστημάτων της και της δραστηριότητάς της.

Ξεχωρίζουν εκείνα που έχουν στη βιτρίνα τους τις μοναδικές αποκριάτικες στολές και μάσκες που καταλήγουν να αποτελούν καλλιτεχνικά εργαστήρια απαράμμιλης ομορφιάς .

Η Μαγεία συνεχίζεται , δε σταματά , ο χρόνος χάνει το νόημά του και συ ταξιδεύεις ανάμεσα στο όνειρο , την ιστορία , τη δόξα της Βενετίας και τη σύγχρονη καθημερινότητά της .

Πέρασε απο διάφορες φάσεις , ιστορικές και σήμερα καλεί τον κάθε ταξιδιώτη να τη γνωρίσει και να την εξερευνήσει .

ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ …..ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ……

Γράφει η Ελένη Βασιλοπούλου

Θέλεις να ψωνίσεις second hand; Έλα στο Style your life!

Style your life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: