SPOILED NEWS

INDIEPENDENTS

148788_10150876302792378_1783728181_n1-300x200

-Λέγεστε Ιndiependents και κάνατε την εμφάνισή σας το 2010 στην ελληνική μουσική σκηνή . Πώς ξεκίνησαν όλα;

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιάννης απάντησε σε ένα emailπου είχε στείλει ο Μιχάλης , στην αγγελία του πρώτου , για μπασσίστα. Ξεκίνησαν άμεσα κάποιες πρόβες , ως τρίο με τον τότε ντράμερ της μπάντας ενώ στην πορεία προστέθηκε και τέταρτο μέλος στο ρόλο του leadκιθαρίστα. Από τις πρόβες προέκυψαν τραγούδια , ηχογραφήσαμε και ένα demoμε 2 κομμάτια , το Withoutyou και το pullthetriggerκαι άρχισε να τρέχει όλο το project.

-Τί σημαίνει μουσική για σας ;

Hμουσική παίζει ένα τεράστιο ρόλο στις ζωές μας .Μας αρέσει να ακούμε μουσική , να παίζουμε , να διαβάζουμε για αυτήν , να συζητάμε. Η μουσική είναι τέχνη , τέχνη που δημιουργεί τόσα συναισθήματα στον άνθρωπο που δεν είναι δυνατόν να εκφραστούν με λέξεις. Σημαίνει τα πάντα για εμάς.

-Μιλησέ μου για το μουσικό σας ύφος .

Το μουσικό ύφος ,όπως μαρτυρά και το όνομά μας κινείται μεταξύ του indie/alternativerock.Xωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι βάζουμε ταμπέλα και δεν προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε με διαφορετικά στοιχεία και επιρροές τη μουσική μας.Παίρνουμε ιδέες (σχεδόν) από όλα τα είδη της μουσικής .

– Ποιές ήταν οι μουσικές επιρροές σας;

Ο καθένας μέσα στην μπάντα έχει τα δικά του ακούσματα οπότε είναι δύσκολο να ονοματίσουμε συγκροτήματα τα οποία αποτελούν επιρροές για όλους μας.Σίγουρα υπάρχουν μπάντες που αρέσουν σε όλους όπως ArcticMonkeys ή Radiohead, αλλά προσπαθούμε αυτό που κάνουμε να είναι δικό μας και αν αποτυπώνει κατά κάποιο τρόπο τη μουσική και το χαρακτήρα των Indiependents, ανεξάρτητα από τις όποιες επιρροές είχε ο καθένας ξεχωριστά.

– Παρόλο που δεν είστε για πολύ καιρό στη μουσική σκηνή έχετε εμφανιστεί σε συναυλία με τους Rosebleed and Cyanna και επίσης έχετε εμφανιστεί στο Mad Day Live. Μίλήστε μου για αυτές τις εμπειρίες σας!

Οι εμπειρίες αυτές σίγουρα ήταν πολύ σημαντικές για εμάς καθώς μάθαμε πολλά αλλά και το διασκεδάσαμε. Το να βρίσκεσαι να παίζεις σε σκηνές με ονόματα που είναι καθιερωμένα στο χώρο και έχουν αξιόλογη πορεία , είναι σίγουρα μεγάλη χαρά και τιμή. Με τους Cyannaέχουμε εμφανιστεί την ίδια μέρα σε φεστιβάλ στο οποίο έπαιζαν εκείνοι ως headliners ενώ αντίθετα με τους Rosebleedέχουμε ανοίξει καθαρά δικό τους live.Το ότι βρεθήκαμε να παίζουμε μέσα σε λίγους μήνες από τότε που ιδρυθήκαμε, τα κομμάτια μας στην τηλεόραση , είναι μια αναγνώριση της δουλειάς μας και μια μεγάλη ενθάρρυνση , ώστε να συνεχίσουμε και να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς.

-Θα το σκεφτόσασταν για καριέρα και έξω απο τα σύνορα της Ελλάδας; (τώρα όλο και περισσότεροι νέοι φέυγουν απο την Ελλάδα ..)

Η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς έχει περάσει αυτή η σκέψη στο μυαλό μας , δεδομένου ότι η μουσική που παίζουμε ίσως είχε μεγαλύτερη ανταπόκριση σε άλλες χώρες από ότι έχει εδώ. Ωστόσο , για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να συντρέχουν και πολλοί άλλοι λόγοι , δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Ο ανταγωνισμός έξω είναι πολλαπλάσιος από ότι στην Ελλάδα , οπότε για να σταθούμε με αξιοπρέπεια στο εξωτερικό θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πολύ ,για να μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε επίπεδο που θα πούμε ότι θα κάνουμε κάποια κίνηση προς τα έξω.

– Θέλω να μου πείτε λίγα λόγια για 3 τραγούδια σας: Το Without you, Everything Changes και το Pretend .

Κάθε κομμάτι από αυτά τα τρία βγήκε σε διαφορετική φάση της μπάντας. Το Withoutyouήταν το πρώτο κομμάτι που ηχογραφήσαμε ,οπότε έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για εμάς .Επίσης , ήταν το κομμάτι που παίχτηκε από ραδιοφωνικούς σταθμούς και οδήγησε ένα μεγάλο μέρος του κοινού που δε μας ήξερε , να μας μάθει και να ακούσει συνολικά τη δουλειά μας. Από το withoutyouξεκίνησαν όλα , ενώ έχει και ιδιαίτερη σημασία , γιατι γράφτηκε για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.Το EverythingChangesαπό την άλλη σηματοδότησε την επιστροφή της μπάντας στην ενεργό δράση , μετά απο ένα διάστημα παύσης που είχε μεσολαβήσει .Είναι το πιο δυναμικό κομμάτι από αυτά που έχουμε παρουσιάσει και μας αρέσει πάρα πολύ να το παίζουμε live.Δείχνει και μια άλλη πλευρά μας που δεν την έχει δει ο κόσμος, την πιο «άγρια».Επίσης γυρίσαμε και το πρώτο μας βιντεοκλίπ , για το συγκεκριμένο τραγούδι ,οπότε είμαστε διπλά περήφανοι. Το Pretendηχογραφήθηκε και παρουσιάστηκε σε μια περίεργη φάση. Η μπάντα ήταν σχεδόν διαλυμένοι , δεν κάναμε συναυλίες , είχαν αλλάξει αρκετά μέλη και στην ουσία δεν το προωθήσαμε καθόλου . Παρόλα αυτά μας αρέσει ιδιαίτερα σαν κομμάτι και τώρα ειδικά που το εντάξαμε στο setτων τραγουδιών που παίζουμε ,έχουμε λάβει πολύ θετικά σχόλια.

– Το διαδίκτυο έχει φέρει νέα δεδομένα στη σημερινή εποχή και σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Στον τομέα της μουσικής βλέπουμε πολλούς ανθρώπους που αλλιώς θα ήταν αρκετά δύσκολο να γίνουν γνωστοί να ανεβάζουν βίντεό τους στο you tube και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο γίνονται γνωστοί αλλά να έχουν και επαγγελματική αποκατάσαση . Τί έχετε να πείτε για αυτό ;

Προφανώς και το διαδίκτυο έχει φέρει νέα δεδομένα στη μουσική και καλώς τα έχει φέρει , καθώς παλαιότερα , το να μπορέσει κάποιος να προβάλλει τη δουλειά του απευθείας στο κοινό ήταν σχεδόν αδύνατο. Πλέον ο καθένας είναι ελεύθερος να παρουσιάσει τη δουλειά του σε κόσμο και εκείνος να κρίνει κατά πόσο είναι κάτι καλό και αξίζει ή όχι. Εμάς σαν μπάντα μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ το ίντερνετ και τα socialnetworks, μιας και μέσω αυτών μπορέσαμε να εκθέσουμε τα τραγούδια μας, και αν προσελκύσουμε κόσμο στις συναυλίες μας, να συνεργαστούμε με ταλαντούχους ανθρώπους και να κάνουμε μια σειρά από άλλα πράγματα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό , διότι ο καθένας μπορεί να σου μεταφέρει τα σχόλιά του , τις παρατηρήσεις του , άμεσα χωρίς να παρεμβάλλετε κάποιος. Είναι σα να συμμετέχει και το κοινό , σε ένα βαθμό ,στη λειτουργία της μπάντας.

– Τί πιστεύεται για τη μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα;

Δεν είμαστε ειδικοί , ώστε να κρίνουμε τη μουσική βιομηχανία στη χώρα μας. Όπως όλοι οι χώροι , απαιτεί δουλειά και συνέπεια ώστε να μπορέσεις να σταθείς με επιτυχία. Θα θέλαμε ειδικά να ήταν λίγο πιο ανοιχτή σε νέες προτάσεις και να μην προβάλλει συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, τη στιγμή που υπάρχουν εκεί έξω πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι που κάνουν μουσική με αγάπη και άποψη , γράφοντας τραγούδια πολύ υψηλού επιπέδου, τα οποία θα μπορούσαν άνετα να σταθούν και έξω.

– Tί θα λέγατε σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική ;

Θα λέγαμε να κάνει αυτό που πραγματικά πιστεύει και να μη σταματήσει να είναι αληθινός .Όταν κάτι είναι καλό και αξίζει , με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα καταφέρει να βρει το δόμο του προς το κοινό.

 

Θέλεις να ψωνίσεις second hand; Έλα στο Style your life!

Style your life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: