SPOILED NEWS

Hλιάνα Αραβή : Μιλά για τη συμμετοχή της στη θεατρική παράσταση ‘Το Γάλα ‘και για πολλά ακόμα.

1)Τί σημαίνει ηθοποιός για σένα

Ηθοποιός είναι μια τεράστια λέξη. Δεν μπορώ να σου πω τι σημαίνει για μένα γιατί νομίζω ότι δεν θα σταματήσω να μιλάω για τις επόμενες ώρες. Θα κλέψω κάποιουςστίχους του Χατζηδάκη που αν και δεν ήταν ηθοποιός διάβαζε την ψυχή του ηθοποιού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ίσως γιατί ήταν ένας τεράστιος καλλιτέχνης. Ηθοποιός λοιπόν σημαίνει φως, κι είναι καημός πολύ πικρός και στεναγμός πολύ μικρός.. Ηθοποιός, είτε μωρός, είτε σοφός είμαι κι εγώ, καθώς κι εσύ είσαι παιδί, που καρτερεί κάτι να δει…

2)Τί σε έκανε να ασχοληθείς με την υποκριτική

Δεν με έκανε κάτι συγκεκριμένο γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να σου πω ότι είχα σκεφτεί ποτέ να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Ίσως το έναυσμα μου ήταν το γεγονός ότι από πολύ πολύ μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να θέλω να κάνω τους ανθρώπους γύρω μου να γελούν. Θα σου πω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις. Όταν ήμουνα στο σχολείο και μου έλεγαν κάποιο ανέκδοτο, η χαρά μου ήταν όταν γύρναγα σπίτι να το πω στους γονείς μου στις αδελφές μου και σε όποιον έβρισκα μπροστά μου γιατί χαιρόμουν που με κάτι που έλεγα εγώ τους έκανα να γελάνε. Αυτό για μένα τότε ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη ευτυχία! Να βλέπω τον κόσμο να γελάει γιατί κάτι έκανα εγώ γι’ αυτό!

3)Είναι αλήθεια οτι ηθοποιοί έχουν τόση ενέργεια μέσα τους για αυτό υποδύονται πολλούς χαρακτήρες;

Δεν ξέρω αν έχουμε τόση ενέργεια μέσα μας και αν αυτό καθεαυτό μας προκαλεί την ανάγκη να υποδυόμαστε. Ξέρω όμως ότι ο κάθε καινούργιος ρόλος που μπορεί να διαβάσω σε ένα θεατρικό κείμενο η σε ένα σενάριο με κάνει να θέλω να τον υποδυθώ σαν τρελή. Είναι αντανακλαστικό. Συμβαίνει από μόνο του χωρίς να μπορώ εγώ να το ελέγξω!

4)Στην καθημερινή σου ζωή υποδύεσαι χαρακτήρες ;

Θα μπορούσα να πω ότι υποδύομαι χαρακτήρες μόνο όταν θέλω να κάνω πλάκα η να διασκεδάσω τους φίλους μου. Μόνο όμως όταν είναι για ένα τέτοιο σκοπό! Δεν υποδύομαι κάποιο χαρακτήρα για να κοροϊδέψω η να πω ψέματα. Άλλωστε είμαι πολύ κακή ψεύτρα! Φαίνεται πάρα πολύ όταν λέω ψέματα -γιατί τα σιχαίνομαι ίσως- οπότε δεν τα λέω όπως επίσης δεν μ’αρεσει και να τα’ακουω.


5)Παίζεις στην επιτυχημένη θεατρική παράσταση «ΤΟ ΓΑΛΑ» ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΤΣΙΚΟΝΟΥΡΗ με ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ. και υποδύεσαι τη Νατάσα . Μίλησέ μου για αυτή την εμπειρία σου.

Είμαι απίστευτα τυχερή που τα τελευταία 3 χρόνια παίζω σε αυτή την παράσταση. Δεν το περίμενα ποτέ ότι θα μπορούσα να συμμετέχω στο ‘ΓΑΛΑ’. Θυμάμαι όταν σπούδαζα ακόμα, τον καθηγητή που είχαμε για την Ιστορία Θεάτρου κύριο Ερρικο Μπελιε να μας λέει χαρακτηριστικά ‘Παιδιά μην χάσετε ‘Το γάλα’ είναι ό,τι καλύτερο έχει ανέβει ποτέ στο θέατρο, δείτε αυτή την παράσταση οπωσδήποτε.

’ Και δυστυχώς δεν είχα καταφέρει να πάω να την δω τότε. Ίσως να με τιμώρησε ο Θεούλης -με την καλή έννοια πάντα- να την ζω κάθε μέρα για τα τελευταία 3 χρόνια και απ’ότι φαίνεται αν όλα πάνε καλά θα την ζήσω και του χρόνου. Το ‘Γάλα’ παίζεται ήδη 5 χρόνια από τον θίασο της κυρίας Βαγενα και οδεύουμε ολοταχώς για 6η χρονιά. Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει αγαπήσει και έχει δώσει στην παράσταση μας την αξία που πρέπει να έχει.

Όσο για το ότι υποδύομαι την Νατάσσα θα σου πω μόνο ότι πιστεύω οτι με έχει κάνει καλύτερη ηθοποιό αυτός ο ρόλος. Την έχω αγαπήσει πολύ την Νατασα και είμαι περήφανη που την υποδύομαι. Πραγματικά ο κύριος Κατσικονουρης εχει γράψει ένα αριστούργημα..

6)Έχεις παίξει επίσης σε διαφημίσεις και στην τηλεόραση . Πες μου για τις εμπειρίες σου αυτές και ποιάθα ξεχώριζες;

Θα ξεχώριζα τον ρόλο που έκανα πέρυσι σε μια κυπριακή σειρά με αρκετούς ηθοποιούς από Ελλαδα. Η σειρά παίχτηκε στην Κύπρο από το κανάλι Σίγμα και λέγεται ‘Αλλού ξημερωμένοι’. Αυτή τη περίοδο της ζωης μου μπορώ να πω ότι ήταν από τις πιο όμορφες και πιο δημιουργικές. Υποδυόμουν το ρολο της Σαλώμης. Είναι ένας ρόλος που πιστεύω πως όσα χρόνια και να περάσουν ό,τι άλλο και αν με αξιώσει ο Θεός να παίξω δεν θα αντικαταστήσει την τεράστια αγάπη που έχω γι’αυτό τον ρόλο. Ίσως γιατί δεν το χόρτασα όσο θα ήθελα, ίσως γιατί σε αρκετά σημεία της έβρισκα κρυμμένη την ‘Ηλιανα’ ίσως γιατί με βοήθησε να εξελιχθώ και να υποδείξω στον εαυτό μου τις δυνάμεις που έχω μέσα μου.

7)Τηλεόραση , κινηματογράφος ή θέατρο;

Κινηματογράφο τώρα ετοιμάζομαι να κάνω οπότε δεν θα τα συγκρίνω γιατί πολύ απλά δεν έχω την εμπειρία. Και επι την ευκαιρία να σου πω ότι ετοιμάζομαι για να συμμετέχω στην ταινία ‘Αθάνατη πραγματικότητα’ σε σκηνοθεσία Πάνου Ηλιακοπουλου και σενάριο του ίδιου και του Δημήτρη Αντωνιου. Θα είναι μια υπερπαραγωγή με εκλεκτούς ηθοποιούς όπως Μαρία Κορινθιου, Γεράσιμος Σκιαδαρεσης, Κωνσταντίνος Καζακος και αρκετούς άλλους.

Και για να επιστρέψω στην ερώτηση σου θα σου πω, θέατρο και πάλι θέατρο. Η μαγεία που υπάρχει πάνω στη σκηνή όταν παίζεις και ξέρεις ότι από κάτω υπάρχουν δεκάδες ζευγάρια ματιά να σε παρακολουθούν είναι απερίγραπτη. Γιατι πολύ απλα εκεινη την ώρα εσυ νιώθεις ότι δεν υπάρχει κανένας εκει παρά μόνο εσύ, ο ρόλος που υποδύεσαι και μια μαγική ενέργεια να σε περιβαλλει. Χωρις βέβαια να υποτιμώ την τηλεόραση είναι 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα. Και τα 2 υπέροχα αλλά στην καρδιά μου υπερτερεί το θεατρικό σανίδι!

8)Τί συμβουλή θα έδινες σε όσους νέους ανθρώπους θέλουν να ασχοληθούν με την υποκριτική .

Αν και είμαι κι εγω πολύ νέα στο χώρο θα εδινα τις συμβουλές που δίνω και στον εαυτό μου! Πολύ δουλειά, ακομα και μετά τη σχολή αν έχουν την οικονομική ευχέρεια να το ψάχνουν περισσότερο να μην σταματήσουν να το κάνουν! Δεν σταματάει η γνώση για το θέατρο ποτέ, όσο το κυνηγάς τόσα μαθαίνεις! Να μην χάνουν την αισιοδοξία που πρέπει να έχει κανείς όταν ασχοληθεί με αυτό γιατί καλώς η κακώς είναι σκληρός ο χώρος μας και χρειάζεται πάντα θετική σκέψη και επιμονή! Και τελευταίο να το κάνουν μόνο όσοι πραγματικά αγαπούν το θέατρο και δεν μπορούν να ζήσουν μακριά του..

9)Θασκεφτόσουν να κυνηγήσεις μια καριέρα και στο εξωτερικό .Έχουμε δει πολλούς Έλληνες ηθοποιούς να αναζητούν την τύχη τους και προς τα έξω .Τί γνώμη έχεις για αυτό;

Το έχω σκεφτεί πάρα πολλές φορές και θα σου απαντήσω πολύ ειλικρινά ότι αν ειχα την οικονομική δυνατότητα ίσως να το είχα κάνει μέχρι τώρα. Δεν με νοιάζει αν δεν κατάφερνα να κάνω κάτι, απλώς για να πω ότι το δοκίμασα. Για να μην γυρίσω στα 50 μου και να πω ότι κρίμα που δεν είχα πάει και τι θα γινόταν αν πήγαινα…και αν αν αν… Δεν ξερω αν θα το κάνω ποτέ ξέρω όμως ότι το θέλω πάρα πολύ. Αλλά οι καταστάσεις που βιώνουμε δεν με ‘αφήνουν’ να το κάνω! Άσε που για να πας Αμερικήλένε ότι πρέπει να είσαι αρκετά νέος και ακόμα κι εγώ που είμαι μόνο 26 χρονών είμαι πολύ μεγάλη για να αρχίσω να το κυνηγώτώρα.. Θα δείξει το μέλλον…

10) Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου ;

Εκτός από το ‘Γάλα’ το καλοκαίρι θα είμαι στην παράσταση ‘Το παιχνίδι της φαντασίας’ του Πιερ Κορνειγ. Θα κάνουμε μια μικρή περιοδεία στην Ελλάδα και κυρίως στην Αττική. Είναι μιακωμωδία που βρίσκεται ανάμεσα στη Φαντασία και την πραγματικότητα με καταστάσεις που γεννούν πολύ γέλιο και κυρίως ο θεατής ζει ανατροπές μέχρι και το τελευταίο λεπτό της παράστασης. Σκηνοθεσία κάνει ο κύριος Γιάννης Μορτζος και να πω ότι είναι τιμή μου που πίστεψε σε μένα και με επέλεξε να είμαι σ’αυτή την παράσταση. Παίζουν: Γιώργος Ματαραγκας, Αθηνά Μαυρομάτη, Πέτρος Ξεκουκης, Πέτρος Πέτρου, Μάριος Ντερντες και Κωνσταντίνα Γκορου. Χαίρομαι παρά πολύ που παίζω σε αυτή τη παράσταση! Είναι κάτι καινούργιο για μένα οπότε μπορείς να καταλάβεις ότι είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη και ανυπομονώ για την πρεμιέρα μας!

Θέλεις να ψωνίσεις second hand; Έλα στο Style your life!

Style your life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: