SPOILED NEWS

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΤΩΡΑ!

Το ανθρώπινο όν είναι σαν ένα ξενοδοχείο.

Κάθε πρωί μια καινούρια άφιξη.

Η  Χαρά, η Κατάθλιψη, η  Κακία και η  στιγμιαία επίγνωση τους

Έρχονται σαν αναπάντεχοι επισκέπτες.

Καλωσόρισε τους όλους.

Ακόμα κι αν είναι ένα πλήθος από λύπες

που βίαια αδειάζουν το σπίτι σου από τα έπιπλα

Δέξου τους με τιμή

Μπορεί να σε αδειάζουν για να δεχτείς μια νέα  χαρά

Την Σκοτεινή Σκέψη, την Ντροπή, την Πονηριά

Συναντησέ τις στην πόρτα γελώντας

Προσκαλέσε τις μέσα.

Να είσαι ευγνώμων για όποιον έρχεται

Γιατί όλοι έχουν σταλεί σαν οδηγοί από ψηλά.

Jelaluddin Rumi

ΒΗΜΑΤΑ:

  1. Θέσε κάποιους στόχους που εκπληρώνεις σταθερά και βαθμιαία. Τέτοιοι στόχοι μπορούν  να είναι για παράδειγμα :μια βόλτα μια φορα την εβδομάδα με τον σκύλο στο κοντινότερο παρκάκι, ένα πικνίκ με λίγους και καλούς φίλους στην εξοχή,ένα διήμερο με το αυτοκίνητο σε μια παραθαλάσσια πόλη, η αγορά ενός ποδηλάτου, ακόμα και η εγγραφή σας στο γυμναστήριο.
  2. Θυμηθείτε πως η έννοια της προσφοράς μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε τα προβλήματα σας. Σκεφτείτε την κατάσταση που βιώνετε εσείς και την ζωή που βιώνουν τα κακοποιημένα παιδιά, τα παιδιά που οι γονείς τους εγκατέλειψαν, τους ανθρώπους στα νοσοκομεία και στις τριτοκοσμοκές χώρες που πεθαίνουν κάθε λεπτό,κάθε δευτερόλεπτο που μιλάμε. Και νιώστε περήφανοι για τη δική σας ζωή. Είτε χωρισμός,είτε κάποια απώλεια σημαντικού για εσάς προσωπου,είτε οικονομικές δυσκολίες ,μπορούν όλα να ξεπεραστούν αρκεί να υπάρχει θέλω και άρα μπορώ. Η λάμψη στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που θα προσφέρετε ένα πιάτο φαγητό, τα χαμόγελα που θα σκορπίσετε αν επίσκεφτείται τα παιδιά που μεγαλώνουν στα ιδρύματα, η συμμετοχή σας σε εθελοντικές εκδηλώσεις ,ακόμα και στην εθελοντιική αιμοδοσία θα σας δώσουν κάποιους λόγους που επιβεβαιώνουν την αξία της ζωής και το πόσο αξίζει να υπάρχει σε όλα τα πράγματα η ελπίδα. Η ελπίδα είναι που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, η ελπίδα είναι που μπορεί να αλλάξει εσάς
  3. Βοηθήστε τον εαυτό σας μέσα από την έννοια της ευγνωμοσύνης. Σε καθημερινή βάση καθήστε και κάντε τον απολογισμό της ημέρας σας. Σημειώστε ποια πράγματα αξίζει να τα ζείτε. Η γλυκιά ανατολή του ήλιου, ένα λουλούδι που σας πρόσφερε ένα μικρό κοριτσάκι ενώ περπατούσατε, το χαμόγελο του περιπτερά ή η ζεστή αγκαλιά ενός δικού σας ανθρώπου. Όλα αυτά μπορεί να δώσουν μια ευχάριστη νότα στην καθημερινή σας ρουτίνα και να αποτελέσουν ένα μικρό πετραδάκι για το ψηφιδωτό που λέγεται ευτυχία.
  4. Δώστε έμφαση στις αναμνήσεις και στα όνειρά σας. Τα πρώτα έχουν να κάνουν με το παρελθόν ενώ τα δεύτερα με το μέλλον. Κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει να ζεις την πραγματικότητα όπως εσύ θες. Να πηγάζεις ζωή από μια αγάπη που πιθανόν να έχει πια τελειώσει ή να ζεις με τον μεγαλόπρεπο πρίγκιπα πάνω στο λευκό άλογό του. Τα πάντα βρίσκονται στο μυαλό του καθενός. Και τώρα αν οι γύρω σου σε θεωρούν ονειροπόλα/ο χαμογέλα τους και άφησε τους με την απορία για το ποιος χάνει. Το σίγουρο είναι πως εσύ θα νιώσεις δυνατός/ή ,θα έχεις επίγνωση των επιθυμιών σου και θα διαγράφεις την πορεία της ζωής σου έτσι ακριβώς όπως εσύ ονειρεύεσαι. Κλείσε τα μάτια σου και μεταφέρσου σε άλλη διάσταση χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν βασισμένη/ος στις δικές σου δυνάμεις.
  5. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία που σου δίνεται να γίνετε ακόμα πιο δυνατοί άνθρωποι. Μην μοιρολατρείτε αλλά με ψυχικές και σωματικές δυνάμεις αποδείξτε επιτέλους τι αξίζετε! Νιώστε το αίμα που ρέει στις φλέβες σας, αναπνεύστε τον καθαρό αέρα και δείτε πόσο ευλογημένοι/ες είστε που μπορείτε να ζείτε. Δεν έχουν όλοι αυτή την ευκαιρία ,συνειδητοποιήστε το και κάντε ένα βήμα μπροστά αντί να κάνετε δέκα βήματα πίσω. Ότι αρνητικό σας συμβαίνει, συνειδητοποιήστε ότι έχει και την λύση του. Μετατρέψτε το σε θετικό ανακαλύπτοντας ο/η ίδιος/α τον τρόπο και μέσα από αυτήν την διαδικασία θα ανακαλύψετε πράγματα που δεν γνώριζετε για τον εαυτό σου. Αποδείξτε σε όλους γύρω σου πως πάντα υπάρχει τρόπος να χαμογελάς και πως έτσι δεν είσαι ποτέ εσύ ο/η χαμένος/η της υπόθεσης.

Θέλεις να ψωνίσεις second hand; Έλα στο Style your life!

Style your life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: