SPOILED NEWS

Μια άλλη άποψη για την αγάπη…

 

Αγάπη!! Τι είναι η αγάπη; Μια λέξη ,ένα συναίσθημα, μια στιγμή. Αν με ρωτήσετε δεν πιστεύω στην παντοτινή αγάπη. Η αγάπη χάνει το νόημά της όταν διαρκεί για χρόνια. Το νόημα ξεθωριάζει μέσα από μια ακολουθία γεγονότων, μέσα από λάθη στιγμιαία, μέσα από τους διαφορετικούς ανθρώπους που γνωρίζεις στο πέρασμα της ζωής σου και σου ασκούν κάποια επίδραση. Ο μόνος τρόπος για να νιώθεις την αγάπη με τον ίδιο τρόπο για πάντα, είναι να κλειστείς σε ένα σπίτι μαζί με τον άνθρωπό σου και να μην βγεις ποτέ από αυτό. Είναι ένα γυάλινο κλουβάκι που σε καταπιέζει και στο τέλος καταλαβαίνεις ότι η αγάπη ισούται με ανάγκη χωρίς επιλογή. Συμφωνώ ότι είναι το ομορφότερο επίγειο συναίσθημα, συμφωνώ ότι και εγώ θα σκότωνα για να το βρω αλλά ξέρω πως αργά θα το εκτιμούσα και το μόνο που στο τέλος θα κατάφερνα θα ήταν ένας μονόπλευρος έρωτας, χωρίς αντίκρισμα, με κλάμα, εσωτερίκευση και κατάθλιψη.

Όλοι περιγράφουν την ερωτική αγάπη σαν ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα στη δουλειά όταν είσαι πιεσμένη, ένα ρομαντικό δείπνο με θέα την Ακρόπολη, τα χέρια ενωμένα πάνω στο τραπέζι και ειλικρινή βλέμματα, σαν ένα ωραίο άρωμα στο μαξιλάρι σου, σαν μια πρωινή αγκαλιά με κλειστά τα μάτια μα με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη, σαν μια αστεία γκριμάτσα που μπορεί να σε κάνει να γελάσεις ενώ είσαι χάλια ψυχολογικά, σαν ένα σπιτικό πρωινό σερβιρισμένο από το βασιλιά στη βασίλισσά του. Όλα φαντάζουν παραμύθι και είναι. Είναι στιγμές που σου μένουν για πάντα στο μυαλό και μένουν για πάντα κλειδωμένες στο κουτάκι της καρδιάς. Όλα αποτελούν αναμνήσεις και στιγμές παροδικές που μεν θα κρατήσεις ,αλλά δε σημαίνει κιόλας ότι θα τις απολαμβάνεις για πάντα. Είναι πράγματα ανεκτίμητα που δηλώνουν την αγάπη, το σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την ανιδιοτέλεια.

Αν όμως πίσω από αυτά κρύβονται σκοποί και προσχεδιασμένα πλάνα ,τότε είναι αγάπη; Όταν ο άνθρωπος είναι πονηρός και θέλει να φέρει εις πέρας ορισμένα πράγματα ,στο βωμό αυτόν τα θυσιάζει όλα ,από τη φύση του ξέρει να εκμεταλλεύεται ανθρώπους και καταστάσεις ώστε πάντα ο ίδιος να κερδίζει.

Για όλους τους παραπάνω λόγους έχω καταλήξει πως το καλύτερο που ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει είναι να ζει την κάθε στιγμή, γιατί όντως θα είναι μοναδική, αλλά ποτέ να μη χάνει τον εαυτό του, ποτέ να μην γίνεται ένα με τον σύντροφό του και επομένως έρμαιο επακόλουθων καταστάσεων. Η διατήρηση της ιδιοσυγκρασίας και το προβάδισμα των προσωπικών επιλογών είναι δυο πράγματα που μεν  μπορεί να σε κρατήσουν εργένη για πάντα , αλλά απ’την άλλη δεν θα σε καταστήσουν ποτέ κορόιδο. Διότι ο έρωτας και η αγάπη θέλουν συμβιβασμούς, άρα αποτελούν εξαναγκασμό κατά μία έννοια. Και δέσμιος όμως να ζεις, έχει κι αυτό τη γλύκα του . Το σημαντικό όμως είναι ότι πάντα υπάρχει η ελευθερία επιλογής. Στον έρωτα δεν υπάρχουν πρέπει και μη. Ή τον ζεις ή δεν τον ζεις.

Επιμέλεια: Χριστούλα Μητροπούλου

Θέλεις να ψωνίσεις second hand; Έλα στο Style your life!

Style your life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: