SPOILED NEWS

Η πιο in και κερδοφόρα ερώτηση :Τι φοράς ;

street-style-photographers-parisΠολύς κόσμος στα fashion weeks …

Nέα Υόρκη , Λονδίνο , Μιλάνο , Παρίσι και μέσα σε όλες τις χώρες και εμείς .

Σχεδιαστές μας δείχνουν τα καινούρια trends , τι λοιπόν θα φορέσουμε , πώς λοιπόν θα τα συνδυάσουμε στο δικό μας στυλ .

Αυτό που σκέφτομαι και το παρατήρησα περισσότερο φέτος είναι ο κατακλυσμός από  fashion bloggers , fashion editors , stylists .

Οι επιδείξεις έχουν γίνει ένα πολύ όμορφο γεγονός και φέρνουν πιο κοντά ολόκληρο τον κόσμο  . Ακόμα και πιο απλοί άνθρωποι , bloggers πηγαίνουν από το ένα μέρος στο άλλο . Προσκλήσεις , εκδηλώσεις , στο ένα showroom , στο άλλο . Χαμος !

Αυτό όπως που μου έκανε όμως  περισσότερο εντύπωση είναι ότι πλέον γίνεται  τέτοιο πανηγύρι φωτογραφιών έξω από το show και μετά το show που είναι λες και έχει περισσότερη πλάκα από το ίδιο το show.

Λες και ο κόσμος περιμένει να δει τι φόρεσε ο καθένας παρά τον ίδιο το σχεδιαστή και αυτά που προτείνει .

Περαστικοί και άλλοι οι οποίοι δεν μπορούν να μπουν στο κτίριο της επίδειξης κάθονται απ’έξω για να δουν τι φόρεσαν αυτοί που θα μπουν μέσα.

Μερικοί από τους ανθρώπους που θα μπουν μέσα ντύνονται τόσο περίεργα και εκκεντρικά με σκοπό να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη , να πάρουν τα φώτα πάνω τους και να μπουν σε δευτερόλεπτα σε tumblr , twitter, facebook , instagram κτλ..

Κάμερες , streetstyle φωτογράφοι ρωτούν

      ΤΙ ΦΟΡΑΣ;;

Και τους απαντούν με λεπτομέρειες , έτσι και αλλιώς αυτός ήταν ο σκοπός τους .

Με το που τελειώνει το show όλες οι κάμερες στήνονται για να απαθανατίσουν γνωστούς , αγνώστους ή και καθημερινούς ανθρώπους .

Διάβαζα τις προάλλες ένα άρθρο από το Νew York times και έλεγε μήπως λοιπόν όλο αυτό είναι ένα είδος marketing  ?Ένα παιχνίδι ?

Ο Tom Julian ο οποίος είναι fashion branding specialist στη Νέα Υόρκη ισχυρίστηκε ότι τα κορίτσια πίσω από τα blogs είναι σίγουρη διαφήμιση για τα μεγάλα εμπορικά μαγαζιά.

Από την άλλη , πολλοί σχεδιαστές που δεν έχουν ό,τι χρειάζεται για να προσλάβουν εταιρίες PR δίνουν τα ρούχα τους σε bloggers, stylists για να τα προσέξουν οι streetstyle φωτογράφοι και να κερδίσουν και οι ίδιοι δημοσιότητα.

Όπως είπε και ο αρχισυντάκτης του Refinery29 , εξελίσσεται μια τεράστια βιομηχανία που περιλαμβάνει ανερχόμενους star.

Παίζονται πολλά λεφτά  μόνο και μόνο με την παρουσία τους πριν και μετά τις επιδείξεις με σκοπό τη φωτογράφηση και τη δημοσιοποίηση στα social media.

Η Anna Dello Russo , blogger και editor in chief  στην Ιαπωνική Vogue συνεργάστηκε με την Η&Μ .Πολλές από τις δημιουργίες της τις φόρεσε ήδη σε πολλά fashion shows .

Πλέον στις επιδείξεις , τουλάχιστον στο εξωτερικό δεν κάνουν εντύπωση οι celebrities αλλά οι celebutantes ..Οι celebrities νομίζω οι έχουν χάσει λίγο τη δόξα τους .

Έχω επίσης παρατηρήσει και ειδικά από το εαυτό μου και από την tv ότι πλέον δεν ασχολείται ο κόσμος με διάσημους όπως τους είχαμε , τώρα πλέον ο κόσμος ψάχνει για καινούρια πράγματα , για καθημερινούς ανθρώπους .

Η αλήθεια είναι  ότι στην Ελλάδα δεν είναι οικεία όλα αυτά ΚΑΙ  αυτού του είδους τα πράγματα όπως τα παραπάνω . Μέσα στους λόγους είναι και ότι  οι ίδιες οι εταιρίες νομίζω πως δεν ξέρουν πώς να κινηθούν τι να κάνουν . Και βέβαια μιλάμε για άλλες βιομηχανίες….

Εν τέλει , ο κόσμος του Διαδικτύου κινείται και εξελίσσεται με πιο ταχείς ρυθμούς από ό, τι ενδέχεται να περιμέναμε και φέρνει ένα νέο κύμα ευκαιριών , δουλειών ή μήπως ένα κίνδυνο ;

Συμφωνείτε ; Πείτε ελεύθερα τις απόψεις σας .

photo credit :  http://streetfsn.blogspot.com.au/

γράφει η Χριστίνα Γεωργοπούλου

Θέλεις να ψωνίσεις second hand; Έλα στο Style your life!

Style your life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: