SPOILED NEWS

Oι MI-RO αποκλειστικά στο Spoiledmag.com!

                                                         294630_2327111628243_1041650884_n

Ο Δημήτρης Μαστρόκαλος , γεννημένος στην Κρήτη, σπούδασε στην Αθήνα γραφιστική και στη συνέχεια σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη. Εργάστηκε στο πλευρό γνωστών Ελλήνων σχεδιαστών. Ο Γιάννης Ράπτης, γεννημένος στην Κέρκυρα, σπούδασε marketing σε Αμερικάνικο κολέγιο.

Οι δυο τους αποτελούν το σχεδιαστικό δίδυμο Mi-Ro. Με έδρα τους το κέντρο της Αθήνας, δημιουργούν ρούχα και νυφικά, prêt-a-porter de luxe και haute couture, με έμφαση στις πρώτες ύλες και στο φινίρισμα. Κύρια χαρακτηριστικά των δημιουργιών τους είναι το δυναμικό στυλ και τα απόλυτα θηλυκά κοψίματα. Επιπλέον, στη δημιουργική τους δραστηριότητα, περιλαμβάνεται και ο σχεδιασμός ανδρικών ενδυμάτων, με κύριο χαρακτηριστικό τους την ποιότητα υλικών και κατασκευής.

Δείγματα της δουλειάς τους, εκτός από την Ελλάδα, έχουν δείξει και στο εξωτερικό, στην εβδομάδα υψηλής ραπτικής της Ρώμης, AltaRomaAltaModa, της οποίας παραμένουν μέλη, στη 16η εβδομάδα μόδας του Βελιγραδίου και στην έκθεση TRANOI του Παρισιού. Επίσης, έχουν συμμετάσχει σε εκθέσεις με θέμα τη μόδα στην Ιταλία (Ρώμη Ευρωπαίοι Δημιουργοί) , στην Ελλάδα (ΧΡΑΤΣΣ μόδα από χαρτί, Beyond Dress Codes), καθώς και έχουν επιλεγεί να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε διαγωνισμούς παγκόσμιας εμβέλειας (MAC Cosmetics HELLO KITTY PROJECT).

Παράλληλα έχουν εργαστεί σε ενδυματολογική επιμέλεια κινηματογραφικών παραγωγών (Το φιλί της ζωής, Village Productions), θεατρικών παραστάσεων (Η Life, το Style και οι Επτά Νάνοι) και έχουν επιμεληθεί τις επαγγελματικές στολές ξενοδοχείων και εταιριών προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και έχουν υπογράψει σειρές ρούχων για μεγάλες ελληνικές εταιρίες ένδυσης.

Ισχυρή υπήρξε μέχρι σήμερα και η παρουσία τους στη διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή τους στο Madwalk by Vodafone, τα έσοδα του οποίου διατέθησαν για τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», στο φιλανθρωπικό γκαλά Taste The Fashion, τα έσοδα του οποίου διατέθησαν για τους σκοπούς του «Χαμόγελου του Παιδιού» καθώς και με τη συνεργασία τους με την Action Aid Hellas σε fashion show.

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με τη μόδα;

Η μόδα ήταν ένα πάθος που είχαμε και οι δύο από παιδιά. Μας άρεσαν τα ρούχα και γενικά ο χώρος αυτός και τελικά μπορούμε να πούμε ότι νοιώθουμε ευτυχισμένοι που καταφέραμε να κάνουμε αυτό το πάθος επάγγελμα.

Τι σημαίνει μόδα για σας ;

Μόδα δεν είναι μόνο τα ρούχα. Είναι η αντίληψη της αισθητικής που έχει ο καθένας από εμάς.

Από πού εμπνέεστε για τις συλλογές σας;

Η έμπνευση δεν προέρχεται από τα ίδια πράγματα κάθε φορά. Μπορεί να είναι μια ταινία, ένα βιβλίο, μια εικόνα στο δρόμο ακόμα και το στυλ μίας συγκεκριμένης γυναίκας. Σίγουρα η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης είναι η καθημερινή επαφή μας, με τις γυναίκες αλλά και τους άντρες που επιλέγουν να φορέσουν κάποια από τις δημιουργίες μας.

Τι γνώμη έχετε για τη μόδα στην Ελλάδα;

Σίγουρα, η χώρα δεν συγκαταλέγεται στις μητροπόλεις της παγκόσμιας μόδας, αλλά υπάρχουν δημιουργικοί άνθρωποι που ασχολούνται με αυτή, αλλά και καθημερινά βλέπουμε στο δρόμο πάρα πολύ ενδιαφέρουσες και «μοδάτες» εικόνες!

Τί συμβουλή θα δίνατε σε αυτούς που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τη μόδα;

Είναι μία επιλογή που απαιτεί πολλές προσωπικές θυσίες. Είναι μια δουλεία που χρειάζεται πάθος και πάρα πολύ χρόνο για να ασχοληθεί κάποιος σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι όμως τρόπος έκφρασης της προσωπικότητάς σου και γι αυτό την κάνει και μοναδική!

Mιλήστε μας για την καινούρια σας κολεξιόν (RESORT 2013).

Είναι μία καθαρά prêt-a-porter συλλογή για το ερχόμενο καλοκαίρι. Είναι μία αρκετά δροσερή συλλογή, σε αρκετά προσιτές τιμές που θα βρίσκεται σε διάφορα καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

8053-miro_def

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες για την καινουρια κολεξιον  επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των MI-RO

Περιγράψτε μας την καλύτερή σας εμπειρία στο χώρο της μόδας.

Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποια ως καλύτερη, γιατί κάθε μία είχε τα δικά της συναισθήματα και κάθε μία ήταν τελείως ξεχωριστή.

Έχετε  εργαστεί σε ενδυματολογική επιμέλεια κινηματογραφικών παραγωγών (Το φιλί της ζωής, Village Productions), θεατρικών παραστάσεων (Η Life, το Style και οι Επτά Νάνοι). Μιλήστε μας για αυτές σας τις εμπειρίες.

Ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες στην πορεία μας. Το να διαβάζεις ένα σενάριο, να γνωρίζεις τον κάθε ηθοποιό αλλά και τον χαρακτήρα που πρέπει να υποδυθεί και να προσπαθείς να ντύσεις ενώ έχεις να τον προσδιορίσεις αισθητικά, είναι μία πολύ δημιουργική διαδικασία.

Πώς αιστανθήκατε όταν πρωτοφορέθηκαν οι δημιουργίες σας;

Είναι ένα πολύ έντονο συναίσθημα που είναι λίγο δύσκολο να προσδιοριστεί με λέξεις. Σίγουρα, μέρος αυτού είναι η προσωπική ικανοποίηση ότι η αισθητική σου μπορεί  να κάνει κάποιους ανθρώπους χαρούμενους σε κάποιες στιγμές της ζωής τους!

mi-ro-profile

Τι πιστεύετε για τα fashion blogs που έχουν ανέβει τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα;

Είναι το σύγχρονο περιοδικό! Οι πληροφορίες πλέον μεταδίδονται πιο άμεσα, έχουν περισσότερο χαρακτήρα λόγο της αισθητικής του κάθε blogger και θεωρούμε ότι είναι πιο «αληθινά» σε σχέση με τα περιοδικά. Βέβαια, η μαγεία που προσφέρει το ξεφύλλισμα του περιοδικού παραμένει μοναδική.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο απλό κομψό ντύσιμο και το εκκεντρικό . Μπορεί το εκκεντρικό να είναι  συνάμα και κομψό;

Είναι μια δύσκολη ισορροπία που απαιτεί πολλές γνώσεις για να έχει ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Εμείς είμαστε υποστηρικτές του πρώτου, χωρίς να απορρίπτουμε ή να αποκλείουμε το δεύτερο, αλλά πάντα με μέτρο και μελέτη, γιατί το όριο μεταξύ εκκεντρικότητας και γελοιότητας είναι πολύ κοντά.

Ποιες Ελληνίδες  θεωρείτε καλοντυμένες ;

Αυτές που έχουν το προσωπικό τους στυλ και το υποστηρίζουν.

Τι σχέδια έχετε για το μέλλον;

Πρόσφατα πραγματοποιήσαμε ένα πολύ σημαντικό μας σχέδιο, την μεταφορά μας σε καινούργιο χώρο, οπότε τώρα είμαστε στην αναζήτηση νέων στόχων!

Τι στυλιστική συμβουλή θα δίνατε στις αναγνώστριες του SPOILED;

Προσδιορίστε το προσωπικό σας στυλ σύμφωνα με τον τρόπο ζωής σας και αποφύγετε τις υπερβολές οποιασδήποτε μορφής.

                                                     Ευχαριστούμε τους ΜΙ-RO για αυτή την πολύ όμορφη συνέντευξη !

Θέλεις να ψωνίσεις second hand; Έλα στο Style your life!

Style your life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: