SPOILED NEWS

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

kako-660

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα και αποτελώ πλέον ένα νέο μέλος του spoildmag.

Μου αρέσει να γράφω, να διηγούμαι ιστορίες για ενήλικες και παραμυθάκια για μικρά παιδιά. Αυτό θα ήθελα να προσφέρω σε όλους όσους αποφασίσουν να διαβάζουν τη στήλη μου. Κάποιους, ίσως τους οδηγήσω σε μονοπάτια αγάπης θαλπωρής και ρομαντισμού ενώ σε κάποιους άλλους ίσως ανοίξω το σεντούκι του πόνου φέρνοντας στην επιφάνεια συναισθήματα και εικόνες που κι’ εκείνοι με τη σειρά τους είχαν ζήσει στο παρελθόν. Μαζί θα μπορέσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις και γνώμες, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε δαίμονες και φαντάσματα του παρελθόντος, να επαναφέρουμε αρμονία και γαλήνη στις ψυχές μας.

Όλα ξεκίνησαν έτσι ξαφνικά!  Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε η μικρή Ειρήνη, όταν στα δεκα της έζησε για πρώτη φορά τη σεξουαλική παρενόχληση όχι μόνο από το θείο της αλλά και από τον ξάδελφο της   «Σόι πάει το βασίλειο» λέει ο λαός και έχει πέρα για πέρα δίκιο!!

Καθηγητής στο επάγγελμα εκείνος και πιο συγκεκριμένα Λυκειάρχη, έδινε την εντύπωση ενός καλλιεργημένου ανθρώπου, προστάτη του κακού και όλων των παιδιών που έρχονταν σε άμεση επαφή μαζί του. Γλυκομίλητος, χαμογελαστός, ευδιάθετος κάθε στιγμή, τόσο με τους συναδέλφους του όσο και με όλους τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του. Πρόθυμος πάντα να βοηθήσει τον αδύναμο, πρόθυμος πάντα να δώσει σε όποιον δεν είχε, μόνο που η προθυμία του δεν είχε τελειωμό. Καταλαβαίνεται τι εννοώ!!  Έδινε εκτός από χαρά και πολύ,  λύπη….

Η Ειρήνη είχε την ατυχία να είναι ανιψιά της γυναίκας του και επομένως και δικιά του. Εκείνη ήταν μία μοχθηρή  γυναίκα, διπρόσωπος άνθρωπος,  παριστάνε τη γλυκιά και χαμογελαστή μπροστά σε αγνώστους και φίλους, ενώ όταν βρισκόταν στο σπίτι της Ειρήνης δεν ήταν λίγες οι φορές που μεταμορφωνόταν σε Διάολο κανονικό. Καθηγήτρια και εκείνη στο επάγγελμα με άριστες συστάσεις και γνώσεις που θα σκότωνε κανείς για να έχει. Τι να το κάνεις όμως? Δημιούργησε δύο παιδιά με πάρα πολλές ανασφάλειες, ψυχολογικά προβλήματα και άστατο χαρακτήρα.

Οι Ελληνικές οικογένειες έχουν το κοινό να μοιράζονται πάρα πολλές στιγμές μαζί, γιορτές, χαρές, λύπες, σε αντίθεση με πολλές οικογένειες του εξωτερικού που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στους φίλους και όχι τόσο πολύ στους συγγενείς!  Σε λογικά βέβαια  πλαίσια. Έτσι και η οικογένεια της Ειρήνης δεν αποτελούσε καμία απολύτως εξαίρεση. Τρώγανε πολύ συχνά μαζί, κάθε απόγευμα πίνανε τον καφέ στο σπίτι της, ενώ εκείνη έπαιζε με τα ξαδέρφια της ώρες ατελείωτες.

Ένα απόγευμα η Ειρήνη ετοιμαζόταν  να πάει σε κάποιο σχολικό φεστιβάλ. Βγαίνοντας από το δωμάτιο της αντίκρισε στον κάτω όροφο του σπιτιού της στο χώρο της κουζίνας, το θείο της να ετοιμάζει τον καφέ του. Στην ερώτηση της που βρισκόταν οι γονείς της και η θεία της, εκείνος απάντησε πως βγήκανε στον κήπο, να τον ετοιμάσουν για το βραδινό. Τελειώνοντας την προετοιμασία του καφέ του, την πλησίασε και τη ρώτησε εάν ήθελε να την πάει κάπου. Μη μπορώντας εκείνη να μαντέψει το τι θα επακολουθούσε, δέχτηκε να την πάει μέχρι το Δημοτικό θέατρο της περιοχής όπου θα λάμβανε μέρος η εκδήλωση. Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο του, η Ειρήνη ένοιωσε ένα πάρα πολύ άσχημο συναίσθημα αλλά δε μπορούσε να το προσδιορίσει. Όταν τελικά μετά από περίπου δέκα λεπτά φτάσανε στον προορισμό τους, η Ειρήνη ευχαρίστησε το θείο της με ένα πλατύ χαμόγελο, ενώ εκείνος την τράβηξε προς το μέρος του με πρόθεση να την αποχαιρετήσει με ένα φιλί όχι όμως στο μάγουλο, όπως θα έκανε κάθε στοργικός πατέρας που αποχωρίζεται την κόρη του, αλλά στο στόμα όπως θα έκανε ένα αρρωστημένο κτήνος!!!!! Έντρομη η ειρήνη τον απώθησε με μιας, άνοιξε την πόρτα θέλοντας να ελευθερωθεί από τα γαμψά νύχια του αρπακτικού. Τότε δεν είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί. Ήταν μόλις δώδεκα ετών. Απλά κάθε φορά που βρισκόταν μόνη της στο σπίτι μαζί του, έβγαινε τρέχοντας στον κήπο και φώναζε την αγαπημένη της γειτόνισσα, την κα Μαρία,  ζητούσε την άδεια της για να παίξει με τα παιδάκια της. Ευτυχώς για την Ειρήνη η απάντηση ήταν πάντα θετική. Βεβαίως δεν είχαν σταματήσει τα τυχαία στριμωξίδια με απώτερο σκοπό το άγγιγμα του στήθους της Ειρήνης από το κτήνος ή τα οποιαδήποτε είδους αγκαλιάσματα τις γιορτινές μέρες του χρόνου, που μόνο αηδία προκαλούσαν στην καρδούλα της μικρής Ειρήνης.  Ενστικτωδώς όμως είχε μάθει να προστατεύει τον εαυτό της από κάθε κακόβουλο εγχείρημα του θείου της. Η φύση την είχε προικίσει με δυναμισμό και θάρρος. Μόνο που το θάρρος να ομολογήσει τι ένοιωθε και τι βίωνε έλειπε από μέσα της. Νόμιζε ότι όλοι θα κατηγορούσαν εκείνην. Κι ας ήταν μόλις δώδεκα ετών.

Τα χρόνια περνούσαν. Είχε φτάσει πλέον τα δεκαπέντε της και ένοιωθε ότι ο κόσμος εκεί έξω την περίμενε να τον εξερευνήσει. Για άλλη μια φορά όμως έκανε λάθος. Αυστηρή καθώς ήταν η οικογένεια της, δεν την άφηναν να διασκεδάσει μόνη της, παρά μόνο με τη συνοδεία του ξαδέρφου της. Έτσι λοιπόν έβγαιναν όλοι μαζί έξω για να διασκεδάσουν ως έφηβοι. Επειδή η απόσταση των δύο σπιτιών ήταν μακρινή, δεν ήταν λίγες οι φορές που η Ειρήνη φιλοξενούνταν στο σπίτι τους.. Εκεί λοιπόν,  για ακόμα μία φορά άρχισε να νοιώθει ενοχλητικά χαϊδολογήματα στα πόδια της και κάποιες φορές στο πρόσωπο της, κατά τη διάρκεια του ύπνου της. Μέσα στην κούραση και εξάντληση της μέρας δε μπορούσε να καταλάβει από πού προέρχονταν αυτά, αλλά ευτυχώς το ένστικτο της ήταν εκείνο που τη ξύπναγε από το λήθαργο, με αποτέλεσμα να απομακρύνει από κοντά της την αρρωστημένη απειλή. Ένα βράδυ όμως, πονηρεμένη από το παρελθόν που είχε ζήσει, έκανε την κοιμισμένη και βλέπει τη σκιά του ξαδέρφου της να την πλησιάζει και να σηκώνει τα σεντόνια για να χαϊδέψει τα καλοσχηματισμένα πόδια της. Αμέσως σηκώνεται, τινάζει με ένταση τα πόδια της, δε μπορούσε να βγάλει μιλιά της είχε κοπεί. Το σοκ ήταν μεγάλο για ακόμα μία φορά. Ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκε στο σπίτι τους και η τελευταία φορά που διασκέδασε. Για ακόμα μία φορά δε μίλησε σε κανέναν γιατί πολύ απλά, ένοιωθε ότι δε θα την πίστευε κανείς. Ήξερε όμως τώρα ότι δεν έφταιγε αυτή, αλλά τα αρρωστημένα μυαλά των συγγενών της.

Πέρασαν ακόμα επτά χρόνια. Η Ειρήνη ήταν ερωτευμένη και ευτυχισμένη με τον αγαπημένο της Κωνσταντίνο. Ήταν ο πρίγκιπας του παραμυθιού της. Την βρήκε και την κράτησε στην αγκαλιά του τόσο τρυφερά, που εκείνη πλέον ένοιωθε ότι όλοι οι εφιάλτες του παρελθόντος είχαν εξαφανιστεί. Για ακόμα μία φορά όμως έκανε λάθος . Το κακό παραμόνευε εκεί. Μέσα στο ίδιο της το σπίτι αυτή τη φορά. Μόλις είχε γυρίσει από μία κουραστική μέρα στο πανεπιστήμιο και αποφάσισε να κοιμηθεί λίγο να ξαποστάσει πριν βρεθεί το απόγευμα με τον αγαπημένο της και την παρέα τους. Οι γονείς της, την ενημέρωσαν ότι θα έβγαιναν, οπότε να μην τους αναζητούσε αν δεν τους έβρισκε όταν θα ξύπναγε. Δεν γνώριζε όμως ότι τη στιγμή που θα έβγαιναν εκείνοι, από την κυρία είσοδο του σπιτιού της με την άδεια των γονιών της, θα εισχωρούσε ένα τέρας. Με την αφορμή ότι είχαν κανονίσει έξοδο για το βράδυ, μπήκε να την περιμένει να ξυπνήσει και να ετοιμαστεί όσο εκείνος θα παρακολουθούσε μία εκπομπή στην τηλεόραση. Σιγά μη το εννοούσε όμως. Αρπάζει για ακόμα μια φορά την ευκαιρία της αδυναμίας του θύματος του, εισχωρεί στον προσωπικό της χώρο, την πλησιάζει και εκστασιασμένος αρχίζει να της χαϊδεύει το στήθος. Έντρομη η Ειρήνη αρχίζει να ουρλιάζει αλλά για ακόμα μία φορά κανένας δε μπορούσε να την ακούσει. Εκείνος τα έχασε και άρχισε να τρέχει, να ξεφύγει.

Αποφάσισε να μιλήσει αλλά κανένας δεν τόλμησε να τα βάλει με τους…… ισχυρούς των σχολείων. Αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ανάμεσα μας κτήνη σαν κι αυτούς, να κατέχουν θέσεις ισχύος, να το παίζουν αήττητοι. Μεγάλος σύμμαχος τους η μητέρα τους, που από την πρώτη στιγμή ξεστόμισε «Αυτή έφταιγε»

Ποια είμαι εγώ βέβαια που κρίνω ανθρώπους? Καμία! Απλά μία ακροάτρια που σεβάστηκε τον πόνο της Ειρήνης και θα σεβαστεί τον πόνο κάθε ανθρώπου.  Θέλω να επικρατεί αγάπη και ευτυχία στον κόσμο και όχι μίσος και δυσοσμία. Και δεν είμαι η μόνη!

Θέλεις να ψωνίσεις second hand; Έλα στο Style your life!

Style your life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: