SPOILED NEWS

Normcore :H έλευση της αντι-μόδας

 

Αν με ρωτήσετε τι είναι της μόδας , θα σας απαντήσω πολύ απλά  όλα και τίποτα !

Μία τεράστια αλλαγή γίνεται  όσοναφορά στην μόδα αυτό τον καιρό . Η άντι-μόδα κάνει την εμφάνισή της  μέσα στον κυκεώνα της ψηφιοποίησης και της εξέλιξης της τεχνολογίας.

Τι σημαίνει η λέξη Normcore, από πού ξεκίνησε ;

Η λέξη αυτή γεννήθηκε από το trendagency που ονομάζεται   K-Hole το οποίο δημιούργησε τη λέξη αυτή πέρυσι τον  Οκτώβριο .Πέρα όμως από την ορολογία , η αρχική σημασία της έννοιας normcore στηρίζεται στην επιθυμία  της ένταξης ενός ατόμου σε μια ομάδα  και όχι στο να  ξεχωρίσει .

Την έννοια αυτή μπορούμε να την εξετάσουμε ως κίνημα της μόδας (2014) αλλά και ως κοινωνικοπολιτιστική έννοια (2013) .  Η ομάδα K-HOLE ισχυρίζεται ότι η έννοια αυτή έχει παρεξηγηθεί από τον τύπο . Ο συνιδρυτής της K-HOLE, EmilySegal είπε χαρακτηριστικά ότι πλέον έχει γίνει πολύ κουραστικό να προσπαθεί ο καθένας να φαίνεται διαφορετικός .

Φαίνεται ότι  έχουν αλλάξει τα πράγματα. Αυτή τη στιγμή, εκεί που έλεγες ότι δε θες να είσαι στη μόδα , δε σου αρέσει η μόδα , αυτή τη στιγμή η ίδια η μόδα αυτοαναιρείται .

Γίνεται της μόδας …η αντι-μόδα!

Η επίδειξη της μόδας του Karl Lagerfeld μεταφέρει την επίδειξη της Chanel σε ένα super-lux supermarket. Αυτό μάλλον δεν περιμέναμε ποτέ να το δούμε . Μεταφέρει μια πολύ διάσημη και πολυτελής επωνυμία σε κάτι το normal σε κάτι το καθημερινό , σαν να απομυθοποιεί την αίγλη της .

image

Επίσης , είδα τις αδερφές Όλσεν να φοράνε τα Birkenstock  και με κάλτσα , κάτι που αν ήταν πριν από κάποια χρόνια μάλλον θα το κοροιδεύαμε. Βλέπαμε τους τουρίστες να φοράνε εκείνα τα πέδιλα και εγώ προσωπικά τα κορόιδευα . Δε θα φανταζόμουν τον εαυτό μου ποτέ να φορέσω τέτοια παπούτσια και δη με κάλτσες !

032614-olsen-twins-sandals-594

 

Ron Asadorian/Splash News

 

timthumb

 

Τα stan smith της adidas έχουν κάνει το γύρο του κόσμου μέσω της διάδοσής τους και της δημοσιοποίησής τους από bloggers, δημοσιογράφους , celebrities.

elle-01-danielle-h

Τα αθλητικά παπούτσια στο look είναι πολύ της (αντι-)μόδας τώρα και έχουν υιοθετηθεί από πολύ κόσμο . Εγώ προσωπικά δεν έχω φορέσει ποτέ μου αθλητικά παπούτσια εκτός από τα allstarμια φορά στο τόσο .Έχει πάρει τέτοια διάσταση η λέξη normcore που ακόμα και η GoogleChrome δημιούργησε ένα theextension NoMore #NORMCORE (όχι άλλο normcore)

Όπως μεταφορικά το θέτει η K-Hole είναι σα να ζεις στη Νέα Υόρκη με πολυτέλεια και να πας να ζήσεις σε ένα χωριό μαζι με όλα τα φολκλορικά στοιχεία.

 1066763

K-Hole’s diagram of how mass indie and normcore intersectK-Hole and Box 1824

Ακόμα και στις πασαρέλες είδαμε πολλούς σχεδιαστές να υιοθετούν τη νέα αυτή τάση , όπως ο Phoebe Philo για τη Celine και ο Marc Jacobs .

This slideshow requires JavaScript.

 

Photo copyrights : IMAXTREE

Η μοντέρνα ψηφιακή τεχνολογία( Twitter, Facebook, selfie culture) μας επιτρέπει να έχουμε μεγάλη αναγνωρισιμότητα διαμέσω των κοινωνικών δικτύων . Βλέπουμε τον εαυτό μας έξω από τον εαυτό μας , είμαστε σαν celebrities .

Tελικά το Normcore απορρίπτει τη μόδα; Τα ρούχα που αντιστοιχούν στην έννοια αυτή μπορούμε να πούμε πως συμπεριλαμβάνουν τα jeans πάνω απο τη μέση , τα αθλητικά , τα άκομψα παπούτσια , τα παπούτσια τύπου birkenstocks , τα κάπρι παντελόνια και οι backpack bags .

Μιλάμε για μια αλλαγή στη μόδα που οι geeks πλέον στις ταινίες τύπου mean girls  γίνονται leaders.

Εσείς τί γνώμη έχετε ;

 

Θέλεις να ψωνίσεις second hand; Έλα στο Style your life!

Style your life

1 Trackback / Pingback

  1. Τα πιο hot σανδάλια του καλοκαιριού! – Spoiled Magazine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: