SPOILED NEWS

Πάλι δε βρίσκω απο που να ψωνίσω!

Maria :Blogger Editor of Daily Confessions

Where-To-Shop

Είναι η πρώτη φορά νομίζω που έρχομαι να πιστεύω ότι δεν ξέρουμε που να ψωνίσουμε και τι να ψωνίσουμε σχετικά με την εξωτερική μας εμφάνιση, τα ρούχα μας κτλ .

Μαγαζιά συνοικιακά , μαγαζιά μεγάλα , μικρά προμηθεύονται από Κίνα και τα πουλάνε κούκος αηδόνι !

Τα Zara άρχισαν να ανεβάζουν τόσο πολύ τις τιμές που είναι κρίμα να δίνεις λεφτά για μια επωνυμία που λέγεται Zara όταν παλιότερα ήταν τόσο φθηνά που o περισσότερο κόσμος ντρεπόταν να μπει …και μιλάω για το 2007-2009.

Αφήστε που τα περισσότερα κομμάτια δεν είναι καν βαμβακερά…

Εταιρείες όπως η Topshop παλαιότερα έκαναν τη διαφορά έχοντας προιόντα τα οποία ήταν απίστευτα , αξεσουάρ κτλ . Έπαιρνες τουλάχιστον κάτι διαφορετικό . Τώρα σε μια έρευνα που έκανα , πραγματικά όχι απλά δεν βρήκα τίποτα αλλά πήγα και στο Sotris στο Golden Hall , κοίταξα ένα κολάν το οποίο ήταν όλο συνθετικό και κόστιζε 60 ευρώ!

Όσοναφορά στις τσάντες ..Νομίζω ότι έχει χαθεί αυτό που γινόταν παλαιότερα όταν είχε βγει η balenciaga με celebrities που την κρατούσαν (Sienna Miller, Olsen Twins). Οι τσάντες που ήταν in και δήλωναν την κοινωνική θέση ή την κατασκεύαζαν (συγκεκριμένα στην Ελλάδα) αρχίζουν να μην έχουν καμιά σημασία διότι οι ίδιοι οι σελέμπριτις δεν ασχολούνται πλέον με αυτό.

clueless-cher-shopping

Αυτό που τουλάχιστον εγώ παλαιότερα έβλεπα και εμπνεόμουν από διάσημα πρόσωπα τώρα δεν υπάρχει .Τώρα τη θέση των διασήμων influencials έχουν πάρει διάφορες fashion bloggers και διάφοροι editors ανα τον κόσμο.

Μήπως οδηγούμαστε σε μια άλλη εποχή της μόδας ; Μήπως σιγά σιγά οι επωνυμίες χάνουν το όνομά τους και την επιρροή τους ;

Μόνο η Chanel , Hermes , Louis Vuitton έχουν αυτή τη στιγμή κάποια βαρύτητα σε όλο τον κόσμο.

Θυμάμαι παλαιότερα κάποια συγκεκριμένα κομμάτια έπρεπε να τα έχεις για να είσαι in .

Τώρα οι περισσότερες εταιρείες προσπαθούν κάτι να κάνουν αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει έμπνευση , ούτε δημιουργία , ίσως γιατί οι διεθνείς επωνυμίες δεν έχουν αλλάξει κάτι , δεν έχουν προωθήσει κάτι αντάξιο με τα παλαιότερα κομμάτια που έκαναν ντόρο .

Kαι ερχόμαστε σε μια εποχή που ναι μεν έχουν απομείνει κάποια επώνυμα για να δηλώνουν την παρουσία και τη χλιδή μιας εποχής που μάλλον έχει περάσει ανεπιστρεπτί αλλά βλέπω οτι πλέον αναζητούμε καινούρια πράγματα. Ψωνίζουμε απο μαγαζιά που άλλοτε δε θα ψωνίζαμε . Το οτι δεν ξέρουμε που να ψωνίσουμε έχει ανεβάσει και το e-shopping .

Οι περισσότεροι αγοράζουν απο το διαδίκτυο , απο το ASOS ή απο αλλού γιατί πλέον δε βρίσκουν κάτι εδώ.

Ελληνικές επωνυμίες που παλιότερα όποιος ψώνιζε απο εκεί δεν ήταν και πολύ in σε high παρέες , όπως BSB , LYNNE κτλ , αλλά και CELESTINO η οποία έχει κατεβάσει τις τιμές και έχει αλλάξει και τα ρούχα τα οποία τα βρίσκω πολύ ωραία .

Το να παίρνει ο κόσμος που έπαιρνε επώνυμα και να ψωνίζει απο τέτοια μαγαζιά αυτό δηλώνει κάτι . Σημειωτέον οτι οι τιμές τους , και συγκεκριμένα BSB και LYNNE έχουν πάει στα ύψη.

Εταιρείες όπως Celestino νομίζω έχουν αρκετά στυλάτα ρούχα , που είναι ικανά να κάνουν την εμφάνισή σου διαφορετική και μοναδική . Σας το λέω γιατί και εγώ έχω αγοράσει απο εκεί .

Μετά προτιμώ να αγοράζω διαδικτυακά απο ASOS και απο διαδικτυακά εργοστάσια όπως Alibaba.com

και aliexpress.com και δεν το κάνω απο διαφήμιση . Το κάνω γιατί έχω αγοράσει σε πολύ καλές τιμές χωρίς πολλά έξοδα αποστολής πράγαματα που εδώ θα κόστιζαν ακόμα περισσότερο. Έχω βρει παπούτσι σε πολύ γνωστό κατάστημα που δε θέλω να το ποιο , με τιμή 150 ευρώ , το έχω βρει στο aliexpress.com και στο sammydress.com με $10 . Αν αυτό δεν είναι εκμετάλλευση , τότε ποιό είναι ;;

Ας ξυπνήσουμε λοιπόν και να δούμε καθαρά πού πρέπει να ψωνίζουμε και που όχι . Μια έρευνα αγοράς πρέπει να την κάνουμε πριν ξεκινήσουμε  να ψωνίζουμε …

Γιατί στο κάτω κάτω δεν έχουμε και λεφτά για χάσιμο….

 

Θέλεις να ψωνίσεις second hand; Έλα στο Style your life!

Style your life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: