SPOILED NEWS

Cook and Feel by Evina Kapitzoglou

 Μιλήστε μας για σας .

Είμαι η Εβίνα, έχω δύο κόρες, έναν σύζυγο, ένα σκύλο κι άπειρες εργατοώρες στην κουζίνα μου και σε επιχειρήσεις. Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά στον τομέα της επικοινωνίας κι έχω εργαστεί σε μεγάλες πολυεθνικές κι ελληνικές εταιρείες. Έχω επίσης και το blog http://www.cookandfeel.com το οποίο αγαπώ πολύ και φαίνεται.

107R

Έχετε το food blog http://www.cookandfeel.gr/. Μιλήστε μας για αυτό.

Το www.cookandfeel.gr είναι ένα προσωπικό blog που ξεκίνησα τον Απρίλιο του 2014 κι ασχολείται με θέματα κυρίως γύρω από το φαγητό σε όλες του τις εκφάνσεις. Ωστόσο, δεν θα βρείτε μόνο συνταγές στο blog, αλλά και προτάσεις για εστιατόρια, tips και ιστορίες οικογενειακής «τρέλας» και πολλά άλλα. Στόχος μου μέσα από το blog είναι να μοιραστώ με τους φίλους μου στιγμές από τη ζωή μου κι από την κουζίνα μου, γιατί πολλά από αυτά που συμβαίνουν καθημερινά δεν πρέπει να πάνε χαμένα. Με λίγα λόγια, το blog μου είναι σαν κι εμένα!

Print

Απλό, προσιτό και καθόλου «δήθεν».

Τι σας ώθησε στο να ξεκινήσετε το blog σας;

Από μικρή αγαπούσα πολύ το χώρο της κουζίνας και πάντα τη θεωρούσα το πιο ζεστό αλλά ταυτόχρονα και το πιο δυναμικό δωμάτιο του σπιτιού μας. Άλλωστε ένα μεγάλο μέρος των παιδικών μου αναμνήσεων είναι άρρηκτα δεμένο με αυτή.

Επίσης από μικρή αγαπούσα πολύ το καλό φαγητό και δεν δίσταζα από τότε να μαγειρεύω και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις από όλο τον κόσμο. Θυμάμαι ότι από τα παιδικά περιοδικά που αγόραζα, μελετούσα πάντα τις συνταγές, τις έκοβα με ένα ψαλίδι και τις τακτοποιούσα με θρησκευτική ευλάβεια σε ένα άλμπουμ (το οποίο έχω μέχρι σήμερα). Επειδή λοιπόν όταν μαγειρεύω, πάντα ακολουθεί η ερώτηση: «για πες συνταγή» αποφάσισα να μοιράζομαι τις ιδέες μου και τις συνταγές μου μέσω ενός blog.

093R

Τι είναι για σας η μαγειρική ; Πώς την αισθάνεστε ;

Η μαγειρική είναι, μετά την οικογένεια μου, η μεγάλη μου αγάπη. Τη θεωρώ ως την ύψιστη μορφή επικοινωνίας αφού τα πάντα συζητούνται, λύνονται και συμφωνούνται γύρω από ένα τραπέζι.

Χαρές, λύπες, γιορτές, καλωσορίσματα έχουν σαν βάση το οικογενειακό τραπέζι κι ότι αυτό περιλαμβάνει. Άσε που το μαγείρεμα είναι και αγχολυτικό!!!

096R

 Ποιοι είναι οι αγαπημένοι food bloggers , ή bloggers γενικότερα; Ξεχωρίζετε κάποιον στην Ελλάδα και στο εξωτερικό;

Αγαπώ γενικότερα τους bloggers, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, γιατί στην πλειοψηφία τους είναι άτομα ακομπλεξάριστα που μοιράζονται τις σκέψεις τους και τις εμπειρίες τους με τους άλλους. Παρακολουθώ διάφορα fashion, living και food blogs και είμαι βέβαιη ότι κάποιο θα ξεχάσω σίγουρα να αναφέρω. Μερικά από αυτά που ξεχωρίζω είναι http://www.funkycook.gr/, http://www.madameginger.com/, santie-athina.blogspot.com/, http://www.gourmelita.com/ http://www.theeaters.gr/,forkinbeast.tumblr.com/, http://www.shopranoblog.com/,

http://www.sweetlavenderbakeshoppe.com/, υπάρχουν όμως και πολλά-πολλά άλλα που αν τα αναφέρω όλα σίγουρα δεν θα μας φτάσουν οι διαθέσιμοι χαρακτήρες της συνέντευξης.

 Πιστεύετε ότι οι food bloggers έχουν δύναμη;

Πιστεύω γενικότερα στη δύναμη του blogging γιατί έχει δημιουργήσει μια καινούργια τάση που θεωρείται πιο αντικειμενική και πιο δημιουργική σε όλα τα επίπεδα και για αυτό αποκτά καθημερινά καινούργιους φίλους. Επίσης θέλω να δηλώσω ότι οι περισσότεροι food bloggers στην Ελλάδα δεν είναι ανταγωνιστικοί μεταξύ τους, βοηθούν ο ένας τον άλλο και συνεργάζονται άψογα για κοινούς (και πολλές φορές κοινωφελείς) σκοπούς και στόχους.

020R

 Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό; Υπάρχει κάποια συνταγή που νιώθετε ότι είναι η σπεσιαλιτέ σας;

Τα δύο φαγητά στα οποία δεν μπορώ με τίποτα να αντισταθώ είναι ίσως από τα πιο απλά κι εύκολα, στραπατσάδα με φρέσκες τηγανητές πατάτες και μακαρόνια με κιμά. Τα φτιάχνω και τα δύο πολύ καλά αλλά αν ρωτήσεις τις κόρες μου ποια είναι η σπεσιαλιτέ μου είμαι βέβαιη ότι θα πουν η γαριδομακαρονάδα και οι τηγανίτες (pancakes) με γιαούρτι!

050R

Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε 5 χρόνια από τώρα διαδικτυακά;

Μου φαίνεται πολύ μακρινό αυτό, αλλά ιδανικά θα ήθελα το http://www.cookandfeel.gr να έχει αποκτήσει ακόμα περισσότερους φίλους και να πραγματεύεται ακόμα περισσότερα θέματα που αφορούν την καθημερινή μας ζωή και πώς αυτή μπορεί να γίνει λίγο καλύτερη με απλά πράγματα.

Πιστεύετε ότι οι εταιρείες είναι εξοικειωμένες στο να συνεργάζονται με bloggers και συγκεκριμένα με food bloggers ;

Καθετί καινούργιο έχει τις δυσκολίες του και χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να λειτουργήσει με σωστές βάσεις. Οι εταιρείες νομίζω ότι πλέον έχουν καταλάβει τη δυναμική των blogs κι εντάσσουν σταθερά πια στα πλάνα τους παρόμοιες ενέργειες. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κάθε blogger έχει ένα συγκεκριμένο κοινό το οποίο πολλές φορές ταυτίζεται μαζί του κι αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο «εργαλείο» για κάθε μεγάλη εταιρεία που πιάνει τον παλμό της εποχής.

015R

Ποια συνταγή θα προτείνατε για τώρα το καλοκαίρι στους αναγνώστες του περιοδικού Spoiled ;

Σας προ(σ)καλώ όλους να διαλέξετε την πιο αγαπημένη σας από το www.cookandfeel.gr, να την ετοιμάσετε και να την απολαύσετε με τους αγαπημένους σας. Αν πρέπει οπωσδήποτε να προτείνω κάποια για το φετινό καλοκαίρι επιλέγω τη σαλάτα με καρπούζι και φέτα, δύο υλικά που είναι συνώνυμα με το καλοκαίρι στη χώρα μας.

P9930100R

Photo credits

Evina’s images: Παντελής Μαρλαγκούτσος, http://www.prophoto.gr/

Recipes’ images: Εβίνα Καπιτζόγλου, Ευάγγελος Βήχος

Ευχαριστούμε πολύ την Εβίνα Καπιτζόγλου απο το http://www.cookandfeel.gr !!!

Θέλεις να ψωνίσεις second hand; Έλα στο Style your life!

Style your life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: