SPOILED NEWS

Season2/Episode1 ‘’The One About Rome’’

Ιωάννα Πετρίδου

 

Σεπτέμβριος 2015 καλώς ήρθες, ας είσαι καλός. Μπήκε και οι άνοιξη έτσι τα περισσότερα κεφάλια μπήκαν μέσα, το δικό μας εδώ θα έμενε έξω στο κρύο; Όχι φυσικά! Αρχίζουμε σιγά σιγά τη Δεύτερη σεζόν (για να μιλήσουμε και με πιο κοσμικούς όρους, ως σοφότεροι_θεωρητικά). Επιστρέψαμε δυναμικά με πολλές ιδέες πολλή όρεξη και απεριόριστη χαρά.

Ένα περίεργο καλοκαίρι για όλους και όπως φαίνεται, ξεκάθαρα νομίζω, και ο Σεπτέμβριος θα είναι αρκετά περίεργος. Εκλογές είναι αυτές και μάλιστα σημαντικά αμφίρροπες ωστόσο όπως και να έχουν τα πράγματα η δική μου άποψη είναι πως οφείλουμε να ψηφίζουμε, η αποχή είναι συνενοχή και καλό είναι σε τόσο κρίσιμες στιγμές να είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι ακόμη και αν δεν φαίνεται εύκολο. Αυτό θα ναι και από τα λίγα πολιτικά σχόλια που θα κάνω εδώ.

Τώρα, εμείς συναντιόμαστε ξανά άρα ας αφήσω τα πολιτικά, για λίγο, στην άκρη.  Εγώ, θα πρέπει να ξέρετε, είμαι άνθρωπος που θυμάμαι τις στιγμές της ζωής μου με κάποιο σημαντικό γεγονός ή κάποια εμμονή που είχα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το φθινόπωρο με βρήκε με μία εμμονή με την Ιταλία, τα ιταλικά τραγούδια τη μουσική και πάει λέγοντας. Την αγαπώ την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα την Ρώμη τη λατρεύω και όσοι την ξέρετε είμαι σίγουρη την αγαπάτε πολύ, ποιος μπορεί να μην την αγαπήσει δηλαδή αναρωτιέμαι. (;)

Αυτό που με έκανε να τρελαθώ με τη Ρώμη είναι ότι έχω πάει παραπάνω από μια φορές. Γιατί κανονικά έτσι πρέπει να συμβαίνει με όλες τις πόλεις του εξωτερικού που επισκεπτόμαστε. Πηγαίνεις την πρώτη φορά σαν τουρίστας βλέπεις τα υπέροχα αξιοθέατα εισχωρείς λίγο στην κουλτούρα του κάθε λαού και την δεύτερη φορά πας για Dolce Vita καφέδες, βόλτες, μαγαζιά, στενά δεν υπάρχει καλύτερο.

Καλά τι μπορώ να πω εγώ για την Αιώνια Πόλη? Το όνομά της δεν τα λέει όλα? Μοναδική ιστορία, πολυάριθμα μνημεία, υπέροχη αρχιτεκτονική, μοναδική γλώσσα και ΜΟΔΑ. Τι άλλο πρέπει να χει μια πόλη για να πάρει 10 με τόνο? Τίποτα απολύτως.

Εγώ θα σταθώ στα κτήρια και την αξιοθαύμαστη αρχιτεκτονική της που τόσο πολύ αγαπώ. Οι γιγαντιαίες πόρτες, τα υπέροχα παράθυρα, οι πλακόστρωτοι  δρόμοι, τα καλοσχηματισμένα αγάλματα, τα σιντριβάνια αλλά τα ΚΤΗΡΙΑ! Αχ  τα κτήρια είναι υπεροχοφαντασμαγορικοθεικά, περπατάς και νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ταινία του Woody Allen. Οι τόσο ξεχωριστές πλατείες και το πώς σε κάνουν να νιώθεις όλες τους. Μπορώ αναμφίβολα να μιλάω ώρες και μέρες για τη Ρώμη αλλά δεν θα το κάνω γιατί έχω πολλές πολλές προσωπικές φωτογραφίες που μπορώ να σας δείξω. Και μπορείτε να τις δείτε και στους προσωπικούς μου λογαριασμούς στα social media και συγκεκριμένα στο instagram με username ioannapetridou   σας περιμένω andotherrandomenglishwords

Vediamo…

IMG_0001

Η Θέα από ένα κεντρικό κατάστημα

IMG_9816

Η θέα γενικά (αγαπημένοι τρούλοι)

IMG_9807

Πεζόδρομος κάθε Κυριακή και Colosseum

 

profil

Αυτά τα δέντρα είναι η Ρώμη και στο βάθος το κτήριο Vittoriano (που οι Ιταλοί δεν αγαπούν) στην Piazza Venezia

kkkk

 

Πραγματικός και κεραυνοβόλος έρωτας

Χωρίς τίτλο

Φάγαμε και πάρα πολύ καλά

hhh

Aντιάμο

 

profil

Η πιο αγαπημένη εικόνα που με κάνει να θέλω να πάω στη Ρώμη ΤΩΡΑ!

ΠιΕς (1): Καλή Χρονιά σε ό,τι και αν κάνετε όλα να πάνε καλά!

ΠιΕς(2) : Τα κλασσικά μας εμείς, σαουντρακ δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω αλλά θα βάλω ΑΥΤΟ γιατί τους αγαπούσα και πριν την Eurovision.

 

by Ioanna Petridou

10653668_10205009506866033_1534355778120857272_n

Θέλεις να ψωνίσεις second hand; Έλα στο Style your life!

Style your life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: