SPOILED NEWS

Talent of the month#3: Φανή Παρλή

 

20150924_143802ghj

Πες μας λίγα λόγια για σένα.

 

Είμαι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην «Πολιτιστική Διαχείριση». Παράλληλα, έχω σπουδάσει θέατρο, μουσική και χορό και έχω δίπλωμα Musical. Σαν άνθρωπος είμαι πολύ εργατική, τελειομανής και προσπαθώ να παραμένω πάντα αισιόδοξη, ενώ αγαπώ τους ανθρώπους που γελάνε και έχουν χιούμορ.

Έχεις τελειώσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακο. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Η υποκριτική δεν ήρθε ξαφνικά στη ζωή μου. Από μικρή λάτρευα το θέατρο, ενώ συμμετείχα για πολλά χρόνια στον θεατρικό όμιλο του σχολείου μου. Οι θεατρικές μου σπουδές έγιναν παράλληλα με τις ακαδημαϊκές. Άλλωστε, όσο φοιτούσα ακόμη στο Πανεπιστήμιο, συμμετείχα στην παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» με τους Μάριο Φραγκούλη, Αντιγόνη Βαλάκου, Αποστόλη Τότσικα κ.ά., σε σκηνοθεσία Ηλία Μαλανδρή και είχα τη μεγάλη τιμή να παίξω στο αρχαίο θέατρο της Περγάμου στην Τουρκία και στο αρχαίο θέατρο των Δελφών.

Είναι δύσκολο στις μέρες μας να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Ναι, είναι αρκετά δύσκολο. Όχι μόνο στις μέρες μας όμως. Νομίζω ότι η ενασχόληση με την υποκριτική απαιτεί, όπως λέμε, να έχεις «γερό στομάχι». Να πηγαίνεις σε ακροάσεις, να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση. Αλλά είναι κάτι που δε το κάνεις για βιοπορισμό, αλλά από μια εσωτερική σου ανάγκη να υπάρχεις πάνω στη σκηνή, που δεν σε αφήνει να ζήσεις αλλιώς.

Τί σημαίνει για σένα θέατρο;

Θέατρο για μένα είναι πνοή ζωής, είναι μεγάλη αγάπη, είναι ανάγκη, είναι αλήθεια και πάνω από όλα είναι πολιτισμός. Ας μη ξεχνάμε ότι για τους αρχαίους Έλληνες το θέατρο ήταν σχολείο. «Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.», όπως έλεγε ο Κουν. Έχω ασχοληθεί και με τον κινηματογράφο, ο οποίος έχει και αυτός τη γοητεία του, όμως το θέατρο έχει το χαρακτηριστικό του «ζωντανού», του «εδώ και τώρα», την άμεση επικοινωνία με το κοινό.

20150924_181648as

Τί αισθάνεσαι όταν ανεβαίνεις πάνω στη σκηνή;

Αισθάνομαι μια αγαλλίαση ψυχής. Κάτι που έχω μέσα μου και θέλω να το επικοινωνήσω. Όχι από λόγους έπαρσης. Ο ηθοποιός ανεβαίνει πάνω στη σκηνή για να πει μια ιστορία, την αλήθεια ενός ήρωα, που για τους άλλους μπορεί να φαίνεται κακός, αλλά έχει και αυτός τη δική του αλήθεια. Αυτό είναι το ενδιαφέρον και το γοητευτικό στο θέατρο. Δεν γράφονται ρόλοι για «κακούς» ήρωες στο θέατρο, αυτό δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον. Η Μήδεια, για παράδειγμα, σκότωσε τα παιδιά της, όμως στο τέλος του έργου πετά με το ιπτάμενο άρμα του Ήλιου προς την Αθήνα. Είναι χαμένη στην ερωτική της τρέλα, όμως το ίδιο αυτό γεγονός την κάνει τόσο οικεία και ανθρώπινη. Ο ηθοποιός είναι υπηρέτης της Τέχνης. Αν καταφέρει να επικοινωνήσει την ιστορία του προς το κοινό που τον παρακολουθεί, έχει πετύχει το ρόλο του.

Ποιά ήταν η πιο όμορφη στιγμή μέχρι τώρα στο θέατρο;

Είχα την τύχη μέχρι στιγμής να έχω μόνο ωραίες στιγμές στο θέατρο. Ίσως, γιατί αγαπώ τόσο πολύ το να «παίζω», να υπάρχω πάνω στη σκηνή. Νομίζω η στιγμή που ξεχωρίζω ήταν όταν παίζαμε στον Προμηθέα Δεσμώτη στην Πέργαμο της Τουρκίας, στο φεστιβάλ της Σμύρνης και έξω είχαν έρθει εξτρεμιστές Τούρκοι, οι οποίοι ήθελαν να διακόψουν την ελληνική παράσταση, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Ο πολιτισμός νίκησε ευτυχώς.

Αλλά και όταν παίζαμε τη Μήδεια στο Αρχαίο Θέατρο της Μακύνειας, εκτός από το μαγευτικό τοπίο του αρχαιολογικού χώρου με την επιβλητική θέα της Γέφυρας του Ρίου-Αντιρρίου στο βάθος, υπήρχαν γυναίκες από το κοινό που ήρθαν και μου εκμυστηρεύτηκαν ότι δε σταμάτησαν να κλαίνε καθ’όλη τη διάρκεια της παράστασης. Γενικότερα, τα σχόλια που άκουσε όλος ο θίασος ήταν πολύ κολακευτικά και αυτό ήταν ιδιαίτερα εφησυχαστικό και συγκινητικό για τη δουλειά που κάναμε. * ευχαριστώ πολύ.

Έπαιξες στο Μυστικό Κήπο στο θέατρο Αμιράλ και στη “Μήδεια” σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά και σκηνοθεσία Περικλή Μοσχολιδάκη. Περιέγραψέ μας τις εμπειρίες σου.

Ήταν δύο υπέροχες εμπειρίες, οι οποίες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μου, όχι μόνο γιατί μου προσέφεραν πολλά πράγματα, ψυχικά και συναισθηματικά, αλλά γιατί γνώρισα πραγματικούς ανθρώπους και λάτρεις του θεάτρου. Πρώτα από όλα, θέλω να ευχαριστήσω τη Μαριάννα Τόλη που μου εμπιστεύτηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κοριτσιού στο μιούζικαλ «Ο Μυστικός Κήπος». Η Μαριάννα Τόλη είναι ένας άνθρωπος που δε θα ήθελα ποτέ να χάσω από τη ζωή μου. Αέρινη, γλυκιά, πολύ προσιτή και κυρίως απίστευτα ευγενής από τη φύση της. Θέλει πάντα να επικρατεί ένα όμορφο κλίμα στο θίασο, χωρίς γκρίνιες και τσακωμούς και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για την ομαλή λειτουργία μιας παράστασης. Από την άλλη μεριά, ο Περικλής Μοσχολιδάκης, εκτός από εξαιρετικός ηθοποιός και σκηνοθέτης, είναι ένας μεγάλος Δάσκαλος, με όλη τη σημασία της λέξης. Γνωρίζει πάρα πολλά πράγματα για το θέατρο και τη διδασκαλία του, ενώ έχει ένα απίστευτο χιούμορ που σε καθηλώνει. Είναι μέσα στην καρδιά μου και αδιαμφισβήτητα από τους αγαπημένους μου δασκάλους.

11954696_10156020833110257_1103146572845846678_n

11028004_10155791148090257_8902781345147175200_n

10410995_10203023176527167_8608422359476483878_n

10848677_407281209426535_1675035038682762564_o
11427837_848481161904447_5610295997613824970_n

Ποιοί είναι οι ηθοποιοί που θαυμάζεις; Έλληνες και ξένους (παλιοί , νέοι ).

Θαυμάζω πολλούς ηθοποιούς ξένους, αλλά και Έλληνες, γιατί θεωρώ ότι στην Ελλάδα έχουμε πολύ ταλαντούχους ηθοποιούς, ακόμη και αν δεν έχουν τα κατάλληλα εργαλεία να το αναδείξουν αυτό στη χώρα μας. Από ξένους, πρώτη στη λίστα των προτιμήσεών μου είναι αδιαμφισβήτητα η Μέριλ Στριπ, η οποία είναι ένας χαμαιλέοντας και ένα τσουνάμι ταλέντου, ενώ από τους Έλληνες, αν και είναι δύσκολο να διαλέξω μόνο έναν, θα ξεχωρίσω τον Δημήτρη Καταλειφό, τον οποίο είχα την χαρά να τον έχω ως δάσκαλο και εκτιμώ το ήθος και τη μεθοδολογία του.

Τί πιστεύεις οτι είχαν οι ηθοποιοί της ‘’χρυσής εποχής’’του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που τους έκανε τόσο σημαντικούς καθόλη την πορεία τους ;

Αυτό που είχαν πιο έντονο ήταν ο αυθορμητισμός και το φυσικό τους ταλέντο. Οι περισσότεροι γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί του παρελθόντος ήταν «φύσει» κωμικοί. Ήταν λαϊκοί τύποι της καθημερινότητας και αυτό τους έκανε τόσο προσιτούς και αγαπητούς. Βέβαια, και η υποκριτική τους ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που παίζεται και διδάσκεται τώρα στις σχολές.

20150924_181213hnbv

Ποιά είναι η διαφορά κατά τη γνώμη σου μεταξύ θεάτρου και κινηματογράφου; Εσύ ποιο προτιμάς;

Αγαπώ και τα δύο, γιατί το καθένα έχει τη γοητεία του. Αγαπώ το θέατρο,γιατί είναι ζωντανό, έχεις άμεση επικοινωνία με το κοινό. Ειδικά στο παιδικό που έπαιζα, το συναίσθημα που σου προσφέρουν τα μικρά παιδιά με τις αγκαλιές, το τεράστιο χαμόγελο και τον εξωστρεφή θαυμασμό τους δεν συγκρίνεται και δεν περιγράφεται εύκολα με λέξεις. Από την άλλη μεριά, στον κινηματογράφο, έχεις τα σκηνικά, τα κοστούμια, το μακιγιάζ και τις κομμώσεις που μπορούν να σε μεταφέρουν ακριβώς στην εποχή, στην οποία διαδραματίζεται ένας ρόλος και αυτό είναι μαγικό.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά απο 5 χρόνια;

Δε θέλω να σκέφτομαι μακροπρόθεσμα, γιατί η εποχή είναι πολύ δύσκολη και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο, ειδικά στη χώρα μας. Αυτό που εύχομαι είναι να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ και να μη μένω ποτέ στάσιμη, αλλά να εξελίσσομαι ως ηθοποιός και ως άνθρωπος.

Ποιά είναι τα όνειρά σου ;

Όνειρο μου είναι να κάνω πάντα αυτό που αγαπώ και να έχω ανθρώπους δίπλα μου που με αγαπούν και με στηρίζουν.

20150924_143802ghj

Τί θα συμβούλευες τους αναγνώστες του Spoiled που θέλουν να ακολουθήσουν την υποκριτική;

Το μόνο που μπορώ να τους πω είναι ότι πρέπει να είναι πραγματικά σίγουροι ότι θέλουν να ακολουθήσουν αυτόν τον χώρο. Γνωρίζω πολλούς ηθοποιούς που ξεκίνησαν και ύστερα τα παράτησαν. Αν το κάνεις, γιατί πιστεύεις ότι έτσι θα κερδίσεις λεφτά και δημοσιότητα, καλύτερα να μη το κάνεις καθόλου.

Πού θα σε δούμε ;

Αυτό τον καιρό ολοκλήρωσα τα γυρίσματα για δύο βιντεοκλίπ. Είμαι ακόμη στις συζητήσεις για τα σχέδια του χειμώνα, οπότε ακόμη δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

20151003_162551dsab

ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Θέλεις να ψωνίσεις second hand; Έλα στο Style your life!

Style your life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: