SPOILED NEWS

Για εκείνες τις υπέροχες γυναίκες που η μητρότητα φαντάζει σαν άπιαστο όνειρο… υπάρχει πάντα παράθυρο στην ελπίδα!

Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Η μητρότητα είναι αναμφίβολα το πιο σημαντικό θείο δώρο. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα δεδομένο στη ζωή μας, και γι’αυτό όσες το αποκτούν, θα πρέπει να είναι ευγνώμονες.

Ανέκαθεν θαύμαζα τη μητέρα μου και όλες τις μητέρες που είναι “δίπλα” στα παιδιά τους. Μεγαλώνοντας, ωριμάζοντας από τις εμπειρίες μου -και κυρίως από τις δυσκολίες – άρχισα να νοιώθω δέος και για όλες τις γυναικές , που η μητρότητα τους φαντάζει σαν άπιαστο όνειρο.

Happy young mother playing with baby boy in garden. Horizontal Shot.

happy mother and daughter

Αναφέρομαι σε όλες εκείνες τις υπέροχες γυναίκες που δίνουν καθημερινά τη μάχη τους για να αποκτήσουν ένα παιδάκι. Για εκείνες που περνάνε τη δύσκολη διαδικασία της εξωσωματικής, για εκείνες που χάνουν το μωρό τους πριν ακόμα έρθει στον κόσμο… Για εκείνες που υπομένουν τα πάντα για να ολοκληρωθεί η εγκυμοσύνη τους… Για εκείνες που γνωρίζουν πως δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν… Για όλες εκείνες τις γυναίκες που είτε είναι παντρεμένες, είτε singles, είτε χωρισμένες θα έκαναν όλες τις θυσίες του κόσμου για να γίνουν μητέρες.

Ναι, είμαι μια νέα happy mamma! Αυτό όμως δε σημαίνει πως ήταν όλα ιδανικά στη ζωή μου και πως δεν αντιμετώπισα δυσκολίες.

Ευχαριστώ το Θεό που μου έστειλε γρήγορα τις δυο μου εγκυμοσύνες και που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Θα έλεγα, όμως, πως και στις δύο περιπτώσεις, η υπομονή μου, η αντοχή μου, η πίστη μου, η ελπίδα μου δοκιμάστηκαν όσο ποτέ άλλοτε.

Στις δυσκολίες που συνάντησα,-και πιστέψτε με, ήταν πολλές-, έλεγα μέσα μου “θα τα καταφέρουμε”! Κι αυτό γιατί τώρα πια – έχοντας το μικρό αυτό πλασματάκι στην κοιλίτσα μου- είμαστε δύο, κι ο ένας στήριζει τον άλλο με το δικό του μοναδικό τρόπο…” Τί κι αν κάποιοι δεν πίστεψαν πως θα βγούμε “νικητές”, τί κι αν στον έκτο μήνα της πρώτης κύησης άκουσα από κάποιον γιατρό “μη στενοχωριέσαι, είσαι νέα θα κάνεις άλλα παιδιά”, τί κι αν νοσηλεύτηκα παραμένοντας ακίνητη -για πολλές πολλές μέρες με μόνιμη παρέα μου έναν ορό στο δεξί μου χέρι-… Δεν έχασα ούτε λεπτό την πίστη μου πως το μωρό μου ήρθε για να γεννηθεί, για να το κρατήσω στην αγκαλιά μου, για να μεγαλώσει μαζί μου.  Με συγκίνηση, θυμάμαι πως κάθε φορά που απογοητευόμουν από εκείνες τις φρικτές συσπάσεις που προμήνυαν πρόωρο τοκετό, το μικρούλι μου έβρισκε τον τρόπο να μου δίνει κουράγιο, να με κάνει να χαμογελάω… Με το λοξυγκάκι του, με τις επίμονες κλωτσιές του … Με τις ”σιωπές” του, τις φορές που λύγιζα από αγωνία και ψυχολογική εξάντληση, μετά τις αμέτρητες καθημερινές εξετάσεις, προκειμένου να βρεθεί η αιτία των πρόωρων εκείνων συσπάσεων… Εκείνη την περίοδο της ζωής μου, συνειδητοποίησα πως τίποτα δεν πρέπει να έχουμε δεδομένο. Ούτε τα πιο απλά, καθημερινά πράγματα. Όπως, για παράδειγμα, ότι περπατάμε, ότι κινούμαστε άνετα, ότι δεν είμαστε “δέσμιοι” ενός οροκαθετήρα.

Τότε, με βασάνιζε η “αδικία” … Τί εννοώ; Ενώ έδινα τη “μάχη” μου να φέρω ένα γερό μωρό στον κόσμο, έβλεπα γύρω μου σκηνές που δε θα φύγουν ποτέ από το μυαλό μου. Γυναίκες που η διαδικασία της τεχνητής άμβλωσης ήταν για εκείνες ρουτίνα και “φυσικό επακόλουθο”… Στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, βρέφη που κανένας δεν ενδιαφερόταν να τα δει τις ώρες του επισκεπτηρίου, γιατί πολύ απλά τα είχαν εγκαταλείψει λίγο μετά τη γέννα… Με την ψυχρή λογική, προσπαθούσα να καταλάβω πως δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες και πως οι παραπάνω πράξεις είναι για κάποιους μονόδρομος. Αν είχα τότε μια ευχή, θα ήταν να μπορεί κάθε γυναίκα που πασχίζει να αποκτήσει ένα μωρό, να το πετύχαινε και κάθε εγκαταλελειμμένο βρεφάκι να έννοιωθε το μητρικό χάδι- έστω και από τη “μαμά της καρδιάς”…

Τώρα πια που κρατώ στην αγκαλιά μου το γιο μου και την κόρη μου, σκέφτομαι πως ότι δοκιμασία περνάμε, για κάποιο λόγο συμβαίνει. Ίσως, για να νοιώσουμε τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, ίσως για να εκτιμήσουμε τις μικρές απλές χαρές της κάθε στιγμής… Αυτό που έχω να πω σε όποια φίλη διαβάζει το happy mamma Madalena, είναι να μη χάνει την πίστη της… Υπάρχει πάντα παράθυρο στην ελπίδα!

Θέλεις να ψωνίσεις second hand; Έλα στο Style your life!

Style your life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: