SPOILED NEWS

Ευγενία Παλούμπη απο το FashiOn you

• Πες μας λίγα λόγια για σένα.

Το όνομά μου είναι Ευγενία Παλούμπη απο το FashiOn you .Είμαι 21 ετών. Σπουδάζω Νομική στην Αθήνα. Παράλληλα αρθογραφώ περί μόδας σε κάποια πανελληνιας εμβέλειας sites και γράφω ποίηση. Έχω κατακτήσει 11 βραβεία σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο για ποιήματά μου στην ελληνική και τη γαλλική γλώσσα. Εδώ και μερικούς μήνες, διατηρώ μία προσωπική σελίδα μόδας εν ονόματι FashiOn you αρα μπορεί κανείς να πει πως φέρω και την ιδιότητα της fashion blogger .
Πώς ξεκίνησες το blog σου;
Το μικρόβιο της μόδας και του στυλ υπάρχει στο dna καθε γυναίκας από την ημέρα της γέννησής της, σε άλλες περισσότερο, σε άλλες λιγότερο. Ανέκαθεν μού άρεσε να διερευνώ τις νέες τάσεις, να πειραματίζομαι με τα χρώματα και τα υφάσματα και να ενημερώνομαι… Έτσι κάποια στιγμή αποφάσισα να μοιραστώ όλα εκείνα τα οποία ανακάλυπτα καθημερινά. Ποτέ δε φανταζόμουν πως σε ένα τόσο μικρό διαστημα θα αποκτούσα μία τόσο μεγάλη διαδικτυακή παρέα.

11053309_10202979325683300_2313571390468950702_o 11425108_868233596581833_1650690152123589823_o 11825750_424146017777272_3248393058185505572_n 11855921_428504587341415_7385852111235980216_n 12604778_473421376183069_7768301357119527714_o

 

Ας είμαστε ρεαλιστές. Το blogging θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί ως οιωνεί επάγγελμα αλλά κατ’εμέ ίσως είναι πιο συνετό να παραμένει hobby. Όταν γίνεται “επάγγελμα” υπάρχει ο φόβος να χαθεί η αυθεντικότητα κι ο αυθορμητισμός και ο εκάστοτε blogger να τραπεί σε έρμαιο των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται. Απαιτείται ένας ισχυρός χαρακτήρας ώστε να καταφέρει να διατηρήσει τις ισορροπίες δίχως να άγεται και να φέρεται από τις πολυεθνικές.

 

• Πιστεύεις πως οι fashion bloggers έχουν δύναμη;
Όπως κάθε άνθρωπος που εκθέτει τις απόψεις του σε ευρύ κοινό, έτσι και οι fashion bloggers διαθέτουν δύναμη. Εξάλλου τα ιστολόγια δεν είναι παρά ένα ανοιχτό πεδίο δυναμικής έκφρασης ιδεών που δίνουν στον αναγνώστη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τις απόψεις αυτές είτε είναι στυλιστικές, είτε πολιτικές, είτε κοινωνικές. Σε κάθε περίπτωση, ο αναγνώστης δεν “παρασύρεται” από ό τι του προβάλλεται ως δεδομένο, έχει τη δυνατότητα τόσο να διασταυρώσει ή να αναπροσαρμόσει μία άποψη όσο και να αλληλεπιδράσει με τον γράφοντα μέσω σχολίων.
• Κατά τη γνώμη σου οι εταιρείες έχουν εξοικειωθεί με τις bloggers σε θέματα συνεργασιών και
οικονομικής ανταμοιβής;
Το blogging έχει εισβάλει δυναμικά στο χώρο του marketing. Αποτελεί έναν πιο προσωπικό, πιο άμεσο τρόπο προβολής προϊόντων που συχνά ελκύει τους καταναλωτές περισσότερο από μία στοχευμένη, επιθετική διαφημιστική καμπάνια. Το προϊόν προβάλλεται πια με έναν τρόπο πιο οικείο, πιο φιλικό στο κοινό. Οι εταιρείες έχουν φυσικά γνώση του επιχειρηματικού γίγνεσθαι, γι’αυτό και είναι αρκετά φιλικοί με τις bloggers.
• Ποια ήταν η ποιο όμορφη στιγμή στην blogging καριέρα σου;
Ασχολούμαι με το fashion blogging μόλις μερικούς μήνες, συνεπώς, έχω πολλά ακόμη να γνωρίσω. Παρά ταύτα, πιστεύω πως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να βλέπεις άτομα τα οποία δεν έχεις γνωρισει – κι ίσως να μη γνωρίσεις ποτέ από κοντά- να σού στέλνουν τη θετική τους ενέργεια, να ζητούν τη γνώμη σου για τις αγορές τους,να σε θεωρούν ως μία διαδικτυακή φίλη την οποία μπορούν να εμπιστευτούν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη χαρά, η δικαίωση του κόπου μου.

12900162_1030386830366508_1601254975_n
• Περιέγραψέ μας μια τυπική μέρα σου.
Δε νομίζω πως μία ημέρα μου διαφέρει ιδιαίτερα από οποιασδήποτε κοπέλας της ηλικίας μου. Στο πρόγραμμά μου συγκαταλέγονται αρκετές ώρες μαθημάτων στο πανεπιστήμιο, διάβασμα, “ποιητικά διαλείμματα”, αρκετές ώρες στο διαδίκτυο – ας όψεται το blog , διότι γενικώς δεν είμαι φαν της τεχνολογίας- χορός, πιανο καθώς και βόλτες με φίλους. Τα μόνα γεγονότα που παρεκκλίνουν από το σύνηθες είναι οι τακτικές φωτογραφίσεις και η παρουσία μου σε διάφορα fashion events.
• Το blogging μπορεί να θεωρηθεί επάγγελμα;
Ας είμαστε ρεαλιστές. Το blogging θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί ως οιωνεί επάγγελμα αλλά κατ’εμέ ίσως είναι πιο συνετό να παραμένει hobby. Όταν γίνεται “επάγγελμα” υπάρχει ο φόβος να χαθεί η αυθεντικότητα κι ο αυθορμητισμός και ο εκάστοτε blogger να τραπεί σε έρμαιο των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται. Απαιτείται ένας ισχυρός χαρακτήρας ώστε να καταφέρει να διατηρήσει τις ισορροπίες δίχως να άγεται και να φέρεται από τις πολυεθνικές.
Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου διαδικτυακά σε 5 χρόνια από τώρα;
Αυτές οι ερωτήσεις περί μακροχρόνιων βλεψεων έχουν ένα μοναδικό ταλέντο να φερνουν στην επιφανεια υπαρξιακα ερωτήματα. “πού βαδίζω; ποιο θα είναι το μέλλον μου; να ζει κανείς ή να μη ζει;” Είναι αρκετα νωρίς για να εχω μία σαφή εικόνα του διδικτυακού μου μέλλοντος. Πάντως, στόχος είναι να δημιουργηθεί μία μεγάλη διαδραστική κοινότητα όπου ο καθένας θα μπορεί να μοιράζεται ελεύθερα τις απόψεις του περί μόδας και στυλ. Αυτό που αποζητώ είναι να ανταλλάσσω ιδεες κι όχι να θέτω στυλιστικά τελεσίγραφα.Γι’αυτο και δίνω στους αναγνώστες μου το βήμα να εκφραστούν στυλιστικά και να προβληθούν, χρησιμοποιώντας τα hashtags #‎FashiOnyou‬ και #‎FashiOnyoulook‬ στα looks τους στο instagram. Στο τέλος κάθε εβδομάδας θα γίνεται μία επιλογή και κάποιες φωτογραφίες θα παρουσιάζονται μέσω του blog μου.

• Ποια στιλιστική συμβουλή θα πρότεινες στις αναγνώστριες του περιοδικού;
Θα μπορούσα να συμπυκνώσω όλη τη κοσμοθεωρία μου περί στύλ και μόδας στο μότο του μπλογκ μου. FashiOn is not made for you. FashiOn is made on you. Κάθε γυναίκα με προσωπικότητα που αγαπά το ωραίο, φροντίζει να μη χάνεται στον κυκεωνα της μόδας, ξέρει να βρίσκει και να επιλέγει αυτό που την εκφραζει και παράλληλα την κολακεύει. Πιστευω πως αυτη είναι η σημαντικότερη συμβουλη. Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι συμβουλές αλλά απλές προτάσεις.

Ποια συμβουλή θα έδινες σε όσες όσους θα ήθελαν να γίνουν bloggers;
Όλοι είμαστε εν δυνάμει bloggers, ας φανταστούμε οτι όλοι γεννιόμαστε με το αόρατο χρωμόσωμα B (εκ του Blogger, χαχα) Αν υπάρχει η διάθεση, η υπομονή κι η επιμονή -γιατί δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι πάντοτε τόσο ρόδινα όσο φαίνονται- αξίζει να το τολμήσουν.

Θέλεις να ψωνίσεις second hand; Έλα στο Style your life!

Style your life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: