SPOILED NEWS

Εργαζόμενοι, social media και blogs.

Κάποια χρόνια πριν το blogging αποτελούσε ερασιτεχνική απασχόληση. Πολλοί συντάκτες και δημοσιογράφοι καθώς και διαφημιστές το θεωρούσαν ως κοινότητα που μπορεί να γράψει ο καθένας (hubspot, 2016).

Αυτο που κέρδισε στο blogging ήταν η ελευθερία των απόψεων και το γεγονός οτι ο καθένας μπορούσε να αρχίσει το δικό του blog και να αρχίσει να γράφει.

Σήμερα οι ίδιες οι εταιρείες έχουν αρχίσει και αξιοποιούν τη δύναμη που έχουν τα blogs/bloggers. Πολλές φορές οι ίδιες οι εταιρείες έχουν το δικό τους μπλογκ για να μπορούν να γράφουν τα νέα της εταιρείας ή κάποια άλλα άρθρα. Άλλες έχουν ένα μπλογκ που αφορά την ενδοεπικοινωνία των εργαζομένων .

Τα άρθρα αποτελούν το σημαντικότερο μέσο επικοινωνίας σχεδόν για όλες τις εταιρείες. Γιατί όλες πλεον οι εταιρείες πρέπει να έχουν ένα μπλογκ . Όλες μα όλες. Είναι η ιντερνετική μορφή εππικοινωνίας. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι τα μέσα για να  κινείται η πληροφορία των μπλογκς. Αντίστοιχης της δια ζώσης επικοινωνίας με πελάτες ειναι και η ιντερνετική επικοινωνία. Σε αυτήν πρωταγωνιστούν οι ιστοσελίδες που εμπεριέχουν εταιρικές πληροφορίες ή ο,τιδήποτε άλλο και βέβαια ένα μπλογκ. Είναι τεράστια και πολύ σημαντική η δουλειά αυτή.

Αλλά τί γίνεται όταν οι ίδιοι οι υπάλληλοι έχουν και οι ίδιοι δικά τους μπλογκ που μπορούν να εκφράζονται;  Πόσο κακό ή καλό είναι αυτό για την εταιρεία και το αντίθετο.

the-14-best-tech-companies-to-work-for-where-you-can-earn-over-100000

Ποιές εταιρείες έχουν νομικές απαγορεύσεις σχετικά με το να έχουν οι εργαζόμενοι μπλογκς και γενικότερα κοινωνικά δίκτυα;

Στο παρελθόν υπήρξαν περιστατικά που εργαζόμενοι άρχισαν να δυσφημούν την ίδια την εταιρεία με κάποιες πράξεις ή σχόλια μέσω των κοινωνικών δικτύων όπως ενός εργαζόμενου στην Domino’s Pizza.

https://www.youtube.com/watch?v=hYomw1cLA2U

Μαζί με αυτό έχουν σημειωθεί και πολλά άλλα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν ως μεγάλες κρίσεις για τις εκάστοτε εταιρείες. Υπάρχει ειδικός νόμος πλεον σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα και τις εταιρείες όπως θα δείτε στο παρακάτω λινκ

http://www.nolo.com/legal-encyclopedia/employee-posts-facebook-myspace-twitter-32954.html

 

Το θέμα είναι οτι δεν είναι μόνο οι υπάλληλοι που έχουν τέτοιες συμπεριφορές. Πάμε τώρα να το δούμε και απο την άλλη πλευρά.

Πολλές εταιρείες έχουν νομικες απαγορεύσεις σχετικά με το πώς πρέπει οι εργαζόμενοι να κινουν τα κοινωνικά τους δίκτυα , όπως η Adidas και άλλες .

Πάμε όμως να δούμε και την άλλη πλευρά…

Γιατί να μην καταλάβουν οι ίδιες οι εταιρείες οτι κάποιος που έχει ένα μπλογκ έχει δύναμη στα χέρια του. Κάποιος που έχει ένα μέσο επικοινωνίας δεν έχει δύναμη; Για αυτο το λόγο πλέον το γεγονός οτι όλοι μπορουν εύκολα να εκφράσουν παράπονο , να αποκαλύψουν κάτι μέσω ενός σχολίου σε κοινωνικα δίκτυα ή σε μπλογκ αυτομάτως μπορεί να αποτελέσει και ένα είδος κρίσης  (social media crisis). Και κατά τη γνώμη μου αυτή είναι η πιο άσχημη και οδυνηρή απο όλες.

Για αυτό η εταιρείες πρέπει να υπολογίζουν πάρα πολύ τον πελάτη και τον εργαζόμενο σαν να ήταν οι ίδιοι πελάτες. Να ανακαλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων και τα ενδιαφέροντά τους και την ψυχολγία τους. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να δουλεύεις σε μια εταιρεια και να έχεις να κάνεις με πελάτες.

Πολλές φορές υπάρχουν εταιρείες (ακόμα και επικοινωνίας ) που μεταξύ τους δεν μπορούν να επικοινωνήσουν… Όλα αυτά λοιπόν δείχνουν πολλά και για τις ίδιες τις εταιρείες.

Στο χώρο της διαφήμισης οι εταιρείες μπορούν και να εκμεταλλευτούν (με την καλή έννοια) εργαζόμενους που έχουν χρόνια το δικό τους μπλογκ ή τα δικά τους μέσα. Γιατί μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για την προώθηση μιας πληροφορίας.

Εάν κάθε εργαζόμενος έκανε το δικό του μπλογκ σε μια εταιρεία για φανταστείτε πώς θα πήγαινε η αλυσίδα….Ο κάθε εργαζόμενος -δικό του community -δικοί του αναγνώστες (οικογένεια, φίλοι , γνωστοί, πελάτες)-γρήγορη μετάδοση πληροφορίας .

Σε πολλές διαφημιστικές δουλεύουν bloggers και οι ίδιοι οι διαφημιστές εμπνέονται απο τη συνεργασία τους με μπλόγκερς και φτιάχνουν και αυτές. Αυτό είναι πολύ δημιουργικό και πάρα πολύ όμορφο. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουν το δικό τους κοινό και προσελκύουν περισσότερους πελάτες για την επικοινωνία της πληροφορίας.

Η μείξη αυτών των ενεργειών προσφέρει περισσότερο φάσμα των δυνατοτήτων των εργαζόμενων .

 

ΠΗΓΕΣ

 

http://www.nolo.com/legal-encyclopedia/employee-posts-facebook-myspace-twitter-32954.html

http://www.nolo.com/legal-encyclopedia/privacy-workplace-faq-29133.html

http://blog.hirerabbit.com/5-terrific-examples-of-company-social-media-policies/

 

 

Θέλεις να ψωνίσεις second hand; Έλα στο Style your life!

Style your life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: