SPOILED NEWS

Ραγδαία μείωση επιπέδου μόρφωσης στα σχολεία!

Διευθυντές σχολείων και καθηγητές προσπαθούν να επιστήσουν την προσοχή όλων μας στο πολύ σοβαρό θέμα της μόρφωσης στα σχολεία.

Το μορφωτικό επίπεδο, οι ίδιοι λένε, έχει μειωθεί περισσότερο απο ποτέ.  Διευθυντής σχολείου , φιλόλογος με 40 χρόνια στην εκπαίδευση αποκαλύπτει ” Ξέρεις τί είναι για εμάς να βλέπουμε μαθητές που δεν ενδιαφέρονται; Πάντα προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά ενισχύοντάς τα αλλά όταν δεν κάνουν έστω και μια λίγη προσπάθεια πώς να τα βοηθήσουμε; Έχουμε και 9αρια και 8άρια στην Γ’ Λυκείου!”

Όταν ακούς τέτοια λόγια, τί μπορούμε να πούμε εμείς. Συνεχίζει λέγοντας οτι ήρθε γονέας παιδιού ο οποίος είναι μαθητής του 9 λέγοντας με αρκετή σιγουριά οτι  γιος μου πάει για Νομική. Τί να πεις σε αυτόν τον πατέρα. Πώς να του πεις ευγενικά οτι το παιδί σας πρέπει να δώσει περισσότερη προσπάθεια , να αρχίσει να δίνει προσοχή στο μάθημα και να αρχίσει να διαβάζει.

Ο διευθυντής συμπληρώνει οτι τέτοια μείωση δεν έχω δει στα χρόνια της δουλειάς μου. Εδώ κι αν υπάρχουν καλοί μαθητές οι οποίοι ξεχωρίζουν , αντί να αυξάνονται οι επιδόσεις τους , μειώνονται. Πώς να υπάρξει ευγενής άμιλλα εάν δεν υπάρχουν κι άλλα παιδιά που προσπαθούν. Και πολλές φορές τα παιδιά που θέλουν να διαβάσουν και να γίνουν καλύτεροι υφίστανται και bullying απο τους υπόλοιπους.

Ποιά είναι τα αίτια θα μου πείτε.

  • Απο τα πρώτα γεγονότα που συνετέλεσαν στην μείωση του μορφωτικού επιπέδου αποτελούν τα νέα μέτρα του υπουργείου όσοναφορά στην εκπαίδευση και στα σχολεία.
  • Το οικογενειακό περιβάλλον δε συντελεί στην αύξηση της προσπάθειας μόρφωσης. Πολλά απο τα παιδιά είτε δε δίνουν εξετάσεις , είτε δίνουν και δεν έχουν τον προσανατολισμό και τη συμβουλή απο την οικογένεια.
  • Η πολιτεία έχει αποχαυνώσει τα παιδιά .
  • Δεν υπάρχουν σωστά πρότυπα. Δυστυχώς αντί τα παιδιά να καταλάβουν οτι πρέπει να βρίσκουμε ανθρώπους με ήθος και αρχές για να παίρνουμε τα καλά τους στοιχεία και να παραδειγματιζόμαστε. Συνήθως λειτουργούν συμφεροντολογικά.
  • Αλλαγή προσανατολισμού φέρνοντας τεχνικά επαγγέλματα τα οποία το σύστημα ναι μεν δεν είναι σε θέση ακόμα να τα ενσωματώσει , δε δεν προετοιμάζει θέσεις στο εργασιακό περιβάλλον.

d8f8b519ad9cecbc835f0df82a8fb3d2_xl

Ξέρετε πόσοι άνθρωποι υπάρχουν που κοροϊδεύουν τους ανθρώπους που διάβαζαν , πήραν πτυχία, τους μειώνουν επειδή έκαναν ένα εμπειρικό διάβασμα και δεν τελείωσαν το πτυχίο τους ή δεν πέρασαν κάπου.

Προς Θεού δεν κρίνουμε κανέναν που δεν έχει περάσει,ο καθένας κάνει την προσπάθειά του αλλά δεν μπορούμε να διαστρεβλώνουμε τα πράγματα. Να προσπαθούν να κάνουν την προσπάθειά τους με το καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς να αναιρούν την περισσότερη ίσως προσπάθεια άλλων.

Πρέπει όλοι μας κι εσείς που είστε πιο μικροί , να αρχίζετε να διαβάζετε για να γίνετε σωστοί άνθρωποι. Να είστε σε όλα μέσα, και στα παιχνίδια , και στα χόμπι , αλλά και στο διάβασμα . Γιατί …..

Γιατί η γνωση …..είναι δύναμη! Όπως είχε πει και ο Φράνσις Μπέικον!

 

Θέλεις να ψωνίσεις second hand; Έλα στο Style your life!

Style your life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: